Categories: Administratie

Apel pe Facebook: Legati panglici albe de gardul Casei Muhle!

Un nou protest în fața Casei Mühle – asta se anunță, la Timișoara, pentru a doua jumătate a lunii martie. Va fi prima acțiune organizată după ce primăria a obținut ordonanța președințială care îi obligă pe proprietarii imobilului să ia măsură de protecție.

Primăria Timişoara a câștigat o primă fază a luptei pentru salvarea Casei Mühle, ai cărei proprietari trebuie să ia rapid măsuri pentru protecția imobilului aflat deja într-un stadiu deplorabil. Asta nu înseamnă însă mare lucru, date fiind acțiunile din trecut ale celor care dețin casa fostului florat imperial.

Primele reacții au apărut deja pe Facebook, unde Corneliu N. Vaida, inițiatorul protestelor de la începutul lunii ianuarie, nu renunță la demersul său legat de expropriere. Pe 20 martie, de la ora 19, se anunță un nou protest în fața Casei Mühle. De această dată, participanții nu vor mai aprinde lumânări, la fel ca la evenimentele precedente, ci sunt chemați să lege panglici albe de gardul casei. Ei pot face acest lucru chiar din această perioadă. Tot pe Facebook a fost inițiată și o petiție on-line prin care se cere Ministerului Culturii să intervină în acest caz, pentru exproprierea clădirii.

La începutul lunii ianuarie, pe un frig năprasnic, în jur de 200 de timișoreni au protestat în tăcere în fața imobilului devastat, aprinzând lumânări lângă gard. În aceeași perioadă, consilierii locali au votat împotriva începerii negocierilor cu Ionelaș Cârpaci, pentru ca primăria să cumpere eventual clădirea.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago