Categories: Poli Timisoara

Liga I – Vlad Chiriches, aproape de un transfer stelar!

„Săptămâna aceasta s-a pus în vânzare Idiotul de Dostoievski.“ Mai țineți minte formula? Așa suna reclama de acum câțiva ani la celebra „colecție verde“ de la un cunoscut trust de presă. Cam în același fel și-a început Grigoraș, antrenorul Oțelului, analiza meciului pierdut de echipa sa la Bistrița. „Am fost niște idioți“, a spus Grig. Tind să-i dau dreptate, având în vedere că Gloria a fost refreșuită în pauza de iarnă cu mulți jucători aduși din ligile inferioare.

Se pare că Ilie Stan e „făcut“ tot mai des în ultima vreme de jucători proprii cu renume. Etapa trecută un fost stelist de la Concordia, Paraschiv, a luat roşu pe final (a şi fost dat afară de la club pentru performanța sa), lucru care a facilitat succesul lui Dinamo. Acum, alt stelist, Ghionea, a luat roşu, uşurând misunea celor de la Astra.

Scorul final al ambelor partide, şi cu Dinamo, şi cu Astra, a fost 0-2. La experienţa lui Ghionea, cum e posibil să respingi cu mâna de pe linia porţii, ştiind că vei fi eliminat şi adversarul va primi penalti? Iar apoi cum va putea echipa ta să egaleze în inferioritate? Logică infailibilă, nu? De fotbalist…

Vasluiul și Chefereul sunt două formații care au interzis la victorii până acum pe 2013. Porumboiu a spus înainte de reluarea campionatului că nu se mai implică la echipă, că o să fie un „doar suporter“. A rezistat? Normal că nu! A intrat în vestiar și i-a făcut terci pe jucători după egalul din runda precedentă, cu Bistrița. Și, cum un necaz nu vine niciodată singur, latifundiarul din Moldova nu-l poate da afară pe Hizo, că și-a tras băiatu’ clauză de clauză pentru rezilierea unilaterală a contractului: 250.000 de euroi. S-a deșteptat Dulău’ după ce a mușcat-o de câteva ori tot cu Porumboiu!

După ce sezoanele trecute, Vasluiui a fost una din cele mai spectaculoase echipe din campionat, acum e în cădere liberă. Și degeaba se burzuluiește Porumboiu la jucători, nu mai are lotul de anul trecut. Nici măcar pe cel de la debutul sezonului. Dacă în august avea primii doi marcatori ai ediției trecute (Wesley și Marius Niculae), i-a cedat acum pe amândoi și n-a mai câștigat de cinci etape (trei remize și două înfrângeri). Cam asta e, „investitorii“ în fotbal de la noi nu-și dau încă seama că nu se poate și să vinzi mereu cei mai buni oameni, dar și să ai continuu rezultate foarte bune.

Campioana și Rapidul au arătat ca două garnituri ruginite în remiza de la Cluj. CFR parcă vrea neapărat să evite să joace anul viitor în Europa. Dar Paszkany se jură că nu fură, adică nici vorbă de așa ceva, și îi amenință pe jucători că „mulți vor pleca de la club în vară“. La Rapid, Copos se gândește probabil tot mai des la hitul „Disperarea când îmi vineeeee / Îmi dau haina de pe mineeeee“ și negociază din nou vânzarea clubului, că se apropie plecatu’ la mititica, fiind condamnat la nouă ani cu executare (cinci în doarul Loteria I şi alţi patru în dosarul transferurilor).

În sfârșit, după „negocieri seculare“ care au durat vreo două săptămâni, Negoiță a pus laba (a se citi mâna) pe 90% din acțiuni la Dinamo și a plătit ceva restanțe. Câinii roșii se pare că erau cam hămesiți, săracii, că, după ce s-au văzut cu buzunarele doldora de verzișori, au băgat în ei ca-n spital și au jucat cu frâna de mână trasă la Ploiești.

Elevii lui Contra i-au halit pe căței și pe teren, dar și în tribune, unde suporterii au realizat o coregrafie 3D, în care un lup îi comanda unui câine pașii de dans. Să notăm performanța lui Dănciulescu, care a jucat meciul 500 în prima ligă de la noi. Unul din ce mai buni atacanți de după Revoluție, care a primit, părerea mea, prea puține șanse la echipa națională. Referitor la meci, Axente a făcut henț la golul lui Dinamo, când Bornescu a greșit ca un portar de hotel.

După vânzarea lui Maxim la Stuttgart, Pandurii se pregătesc probabil de un alt export de calitate în Europa. Dan Nistor a fost maxim în confruntarea cu ieșenii. Mijlocaşul de 24 de ani a şutat, a driblat, a pasat și a marcat un gol spectaculos.

După evoluțiile reușite din Europa League, pe Chiricheş îl doresc Milan, Zenit, Manchester City, dar şi Real Madrid, Barcelona, Bayern, PSG și chiar Chelsea. Jiji ţine însă ascunsă cea mai probabilă destinaţie pentru fundaşul său, care, după cum ne-au informat sursele noastre, va fi probabil în afara planetei. Fundașul de 23 de ani este dorit de două echipe de pe Marte, dar şi de două de pe Saturn. Ar fi primul transfer interplanetar, noi, românii, putând astfel, în sfârșit!, să le luăm fața „celor de la masa bogaților“.

Share
Published by
Adrian Bulubasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

13 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

17 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

18 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

18 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

19 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

19 ore ago