Categories: Invatamant

Pe 2 aprilie incep inscrierile la clasa pregatitoare

Oficialii Inspectoratului Școlar Timiș încearcă să evite haosul înregistrat anul trecut la înscrierile pentru clasa pregătitoare. Astfel, automat, copiii de vârstă școlară vor fi înscriși automat la școala de care aparțin, în funcție de adresa părinților. Înscrierile se vor face în două etape, în aprilie şi mai.

Potrivit unui proiect lansat de Ministerul Educaţiei și aflat în dezbatere publică, cursurile clasei pregătitoare se pot ține și în grădinițe, și în școli. Copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august pot fi înscrişi în clasa pregătitoare. Cei care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare doar la solicitarea părinţilor şi numai după ce trec de o comisie de evaluare formată din psihopedagogi. Scapă de clasa pregătitoare și pot merge direct în clasa I copiii care fac 7 ani până la 31 august.

„În premieră absolută, copilul va fi înscris automat la unitatea de învăţământ de circumscripţie din zona de care aparţin. Lista cu şcoli este disponibilă pe site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş. Părinţii pot înscrie copiii şi la alte şcoli, în limita locurilor disponibile”, spune inspectorul școlar general Cornel Petroman. Înscrierile la clasa pregătitoare se fac, în acest an, în două etape. Prima perioadă este cuprinsă între 2 și 22 aprilie, de luni până vineri, orele 8 şi 20, şi sâmbăta, între orele 8 şi 13. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 8-17 mai, doar în cazul în care cei mici nu au fost înscrişi la nici o unitate de învăţământ.

Înscrierile se pot face atât la unitățile de învăţământ, cât şi online, pe site-ul ISJ Timiş. Prioritate la înscriere vor avea copiii care au un anumit handicap, orfani de unul sau ambii părinţi, cei care provin din case de copii, centre de plasament sau care au un frate înmatriculat la aceeaşi unitatea de învăţământ. Mai multe informaţii vor fi disponibile aici, după 25 martie, sau la numărul de telefon 0800-816.256.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

O oră ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

O oră ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

2 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago