În România, doi din trei copii sunt încă „educați” cu pumnul. Organizația „Salvați Copiii” a lansat cel mai amplu studiu privind abuzurile împotriva copiilor realizat în ultimii zece ani. Statisticile sunt îngrijorătoare.
Studiul celor de la „Salvați Copiii” arată că 63% dintre minorii intervievați de sociologi au spus că sunt bătuţi acasă. Adulţii au fost mai reţinuţi în declaraţii. Doar 38% au recunoscut că-şi bat copiii. Pe de altă parte, unul din cinci părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului.
„Sigur că slăbește legătura dintre părinți și copii, dar mai ales le afectează dezvoltarea emoțională și învață și reproduc acest comportament violent. Avem din ce în ce mai mult cazuri de violență extremă pe care media le prezintă”, explică dr. Mihai Gafencu, președintele „Salvați Copiii” Timiș.
Copiii nu scapă de violenţă nici la şcoală, fiind bătuţi de profesori chiar în sălile de clasă. Cei mai mulţi însă au parte de violenţă emoţională. Aproape toţi elevii sunt certaţi în public atunci când greşesc. „86% din copii sunt certați de cadrele didactice pe un ton ridicat atunci când greșesc și corecția este, mai apoi, raportată de o treime din copii, prin jignire și etichetare: prostule, neatentule, un abuz emoțional care trebuie să ne îngrijoreze”, a mai spus Mihai Gafencu.
Orice formă de violență în familie a fost interzisă prin lege în 2004, însă convingerea că prin pedepsire copiii vor învăţa cele mai importante lecţii este extrem de răspândită în rândul părinţilor.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…