Categories: Politica

Udrea: „Ostaficiuc m-ar vota la conventia nationala”

Elena Udrea e convinsă că, în baza relațiilor personale, Constantin Ostaficiuc ar vota-o la convenția națională a PD-L. Pentru că lucrurile sunt mult mai complicate, fostul ministru speră ca, după alegeri, partidul să nu se spargă, iar Vasile Blaga și Monica Macovei să pună umărul la reconstrucția PD-L.

Elena Udrea a ajuns la Timișoara cu o întârziere de câteva zeci de minute, venind de la Deva. Orașul de pe Bega a fost al treilea pe agenda fostului ministru, care și-a prezentat platforma „Noul Partid Democrat Liberal – Noua Românie”. Ea a fost întâmpinată cu aplauze de aproximativ 130 de membri PDL cu drept de vot. Trei sferturi dintre aceștia vor merge la convenția națională din 23 martie. „Știu că organizația Timiș, prin președintele ei, îl susține pe Blaga, dar tot am venit cu încrederea că vom discuta despre viitorul PDL, cu gândul că PDL încă reprezintă un proiect politic pentru cei care mai vor o carieră în PDL”, a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului e convinsă că „portocaliii” își vor putea recupera electoratul. „PDL se află la cel mai important moment al istoriei lui după 2001. Suntem în opoziție, am pierdut două rânduri de alegeri și continuăm să scădem în opiniile electoratului. Mai poate să își revină PDL? Mai poate ajunge la guvernare un partid care a guvernat în cea mai grea perioadă? Actuala putere nu e în stare nici măcar să continue investiții începute de Guvernul Boc. În Timiș au fost investiții de aproape 200 de milioane de euro. Țara s-a transformat sub guvernarea noastră. Acestea sunt lucruri cu care ne putem prezenta în fața electoratului”, a declarat Udrea.

Sunt convinsă că, în baza relațiilor personale, Constantin Ostaficiuc m-ar vota. Indiferent însă de relații și prietenii, fiecare trebuie să voteze pentru viitorul partidului. Momentul schimbării e acesta”, a mai spus Elena Udrea. „Avem nevoie de Udrea, Macovei și Blaga în partid. Filiala Timiș are o relație specială cu toți cei trei candidați și ne-am dori ca ei să rămână în partid, pentru a deveni, împreună, mai puternici”, i-a întors amabilitățile Ostaficiuc.

„Nu vreau să iau președinția partidului ca să pregătesc pe cineva. Dacă mă votați, e soluția de forță cu care acest partid va câștiga în 2016 alegerile. PDL are nevoie de o soluție radicală azi. Ne pleacă liderii. În doi ani au plecat branduri PDL. Vă rog să aveți încredere că PDL are un viitor pe care îl putem construi împreună. L-am numit noul PDL, pentru că e vorba de o nouă atitudine, pe care azi nu o avem. Pe 23 martie votăm viitorul PDL, și nu trecutul lui”, a conchis Elena Udrea.

Joi, la Timișoara ajunge și Vasile Blaga, pentru a-și prezenta moțiunea. La convenția PDL, care va avea loc pe 23 martie, vor pleca, din Timiș, 140 de delegați.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

5 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

16 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

18 ore ago