Recuperatorul neamț care a tocmit doi români pentru două crime va fi extrădat în Austria. Roland Van Dyck și-a plănuit răzbunarea timp de mai multe luni. El a fost ridicat joi, din vila fostului primar din Sânnicolau Mare, pe care o închiriase de câteva zile.
Doi români au fost tocmiți cu 41.000 de euro, pentru două crime și o bătaie soră cu moartea. „Angajatorul” lor era un neamț care avea de plătit niște polițe fostei sale soții, dar și fostei amante și unui vechi partener de afaceri. Roland Van Dyck (53 de ani) a plătit în ianuarie 11.000 de euro, pentru agresarea fostei sale soții. Femeia ar fi trebuit să se aleagă cu ambele picioare rupte. În martie, Vasile Istudor și Marius Wilhelm au primit încă 30.000 de euro, ca să comită două crime. Țintele erau, de această dată, Martina Harlander și David Van Der Vring, fosta iubită, respectiv partenerul de afaceri al lui Van Dyck. „Vreau să îl omorâți în bătaie, cu o bâtă de base-ball. Iar după ce l-ați ucis să faceți poză cu telefonul și să îmi trimiteți”, le-a transmis „angajatorul”.
Povestea a început în 1993, când Van Dyck și-a deschis, în Bad Füssing (Germania), o firmă de recuperare și lichidare. Anita, soția lui, era administratorul firmei, iar Martina, cea care i-a devenit amantă, era secretara ei. Recupera bunuri în litigiu sau sume de bani de la rău-platnici. Avea afaceri în Germania și Austria, dar și în fostele țări comuniste, iar printre angajați mai mulți români. Așa a și ajuns la cei doi asasini. Roland Van Dyck spunea despre angajații săi că îndeplinesc orice solicitare a clientului „repede, într-un mod discret și de încredere”. În cazul lui, Vasile Istudor și Marius Wilhelm n-au fost nici prea discreți, nici prea rapizi.
Miercuri, Ronald Van Dyck a fost găsit în orașul timișean Sânnicolau Mare, unde locuia într-o casă închiriată. Vecinii lui știau că a venit cu afaceri în România. Jürgen Burbrich a lucrat trei ani cu Van Dyck. Își știa șeful un tip sever și răzbunător, dar nu credea că e în stare să pună la cale niște crime. „Noi lucram cu Anita și Martina. Beam cafelele în birou cu ele, mergeam la soții Van Dyck acasă, luam masa împreună. Nu mi s-a părut ca relația lui cu soția să fie problematică. De amantă nu știam, nu am bănuit niciodată că între el și Martina ar fi fost ceva. Ea a lucrat acolo mult timp, venise cu opt ani înaintea mea și a plecat din firmă cu un an înainte să plec și eu. Roland a fost foarte dezamăgit de plecarea ei”, spune Burbrich. Atât de dezamăgit a fost Van Dyck, încât din momentul în care femeia și-a dat demisia, a început să-și pună la cale planul criminal. Roland Van Dyck va fi extrădat în Austria, unde a fost emis un mandat de arestare internațional pe numele lui. Din fericire, planul său n-a apucat să fie pus în practică.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…