Categories: SănătateUltima ora

Nicolaescu spune ca la Cardiologie nu e nicio problema, iar profesorul Gaspar e dat disparut!

Zona crepusculară de la Institutul de Cardiologie se adâncește. Managerul spitalului susține că luni s-a operat în instituție și i-ar fi spus ministrului Sănătății, Eugen Nicolaescu, că profesorul Marian Gașpar a dispărut de câteva zile!

Un e-mail trimis duminică seară, aparent, de prof. dr. Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, susține că în instituție nu se fac operații de aproape o săptămână, din cauza lipsei de materiale și a faptului că pacienții nu mai au voie să cumpere nimic. „Clinica de Chirurgie Cardiacă din Timișoara și-a întrerupt activitatea chirurgicală din data de 26 martie, 2013, ca urmare a lipsei cronice de materiale sanitare și medicamente”, se precizează, sec, în e-mailul respectiv.

Informația nu e confirmată oficial nici de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, nici de managerul de la Institutul de Cardiologie. Asta, deși toată lumea știe că, de multă vreme, orice pacient care trebuie să se opereze în instituție trebuia să-și cumpere toate materialele și medicamentele pe care le primea pe o listă. Reprezentanții CJAS susțin că, anul trecut, instituția sanitară a beneficiat de o finanțare de aproape 30 de milioane de lei, deci nu se pune problema lipsei de bani.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a solicitat, luni, o poziție oficială a managerului Institutului de Cardiologie Timișoara. Ranko Szuhanek i-ar fi spus lui Nicolaescu că „orice pacient venit de urgență va fi preluat și rezolvat fără nicio problemă”. Mai mult decât atât, ar fi spus Szuhanek, luni a avut loc o intervenție chirurgicală, „deci nu există nicio ipoteză de închidere”.

Șocant este că ministrul Sănătății susține că managerul Szuhanek l-a informat că „de joi, domnul profesor Gașpar este dat dispărut”, neprezentându-se nici la facultate, nici la spital. Nicolaescu a solicitat corpului de control să facă o anchetă la spitalul timișorean. Eugen Nicolaescu a mai spus că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, la Institutul de Cardiologie Timișoara nu este nicio problemă. Prof. dr. Marian Gașpar nu a putut fi contactat.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

50 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

50 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago