Categories: Poli Timisoara

Rooney, Roberto sau Raul, posibile solutii pentru viitorul lui Poli

Tot mai mulţi juniori de la Poli sunt chemaţi la loturile naţionale. Cristian Bocşan şi Cristi Bărbuţ sunt doi dintre obişnuiţii acestor selecţii. Ambii juniori fac parte din lotul mare al lui Poli, Cristi Bărbuţ debutând în Liga a II-a în prima etapă a returului, când timişorenii au evoluat la Arad cu UTA.

Bărbuţ şi Bocşan (foto) au fost convocaţi din nou la prima reprezentativă Under 18 şi vor evolua pentru tricolori în „dubla” cu Finlanda, în 2 şi 4 aprilie, pe terenul de la Mogoşoaia. Cei doi juniori vor putea juca mai mult pentru echipa mare a lui Poli dacă elevii lui Valentin Velcea vor rezolva mai repede ecuaţia promovării în primul eşalon. În acest fel, Bocşan şi Bărbuţ, dar şi alţi juniori cu potenţial, vor fi promovaţi în prima echipă pentru a se „căli” în jocurile de la seniori.

Pe lângă cei doi juniori, la Poli ar mai putea fi promovaţi până la finalul returului şi Balaure, un mijlocaş extrem de tehnic, Todorov, un talentat fundaş stânga, Raul Kovacs, un fundaş central de 17 ani sau Bogdan Vîlceanu, un puşti extrem de talentat care joacă în atac. Nu trebuie trecut cu vederea nici Roberto Artimon, care a fost crescut la LPS Banatul alături de Steliano Filip, Alin Roman, Alin Dobrosavlevici, sau Darius Buia, toţi patru cedaţi de liceul timişorean la Dinamo Bucureşti.

La o privire atentă, vedem că Poli, în viitorul apropiat, ar putea avea o linie defensivă formată din fotbalişti crescuţi în propria pepinieră: Artimon, Bocşan, Kovacs, Todorov. Artimon şi Kovacs sunt fiii unor foşti fotbalişti timişoreni. Alin Artimon, tatăl lui Robert Artimon, a fost crescut tot la juniorii lui Poli, iar la finalul anilor 1980, când era încă junior, a fost transferat la Steaua Bucureşti, fiind considerat urmaşul lui Miodrag Belodedici. Mihai, tatăl lui Raul Kovacs, a evoluat pentru Electrica şi UMT Timişoara, cu ultima echipă reuşind să promoveze acum 12 ani în primul eşalon.

Nici pe flancuri nu ar trebui să-şi facă griji în viitor Poli. Acolo îi regăsim pe Cristi Bărbuţ, un mijlocaş de buzunar, asemănat de multă lume cu internaţionalul Gabriel Torje. Pe partea stângă ar putea debuta Silviu Balaure, juniorul care a fost într-un conflict deschis cu managerul sportiv Călin Rosenblum. Balaure este un obişnuit al naţionalelor de juniori, fiind un fotbalist cu viteză bună, dar şi o tehnică pe măsură.

În atac ar putea exploda urmaşul lui Rooney, care se află în pepiniera lui Poli. Este vorba despre Bogdan Vîlceanu, un atacant de nici 16 ani care l-a impresionat pe Valentin Velcea. Totul e ca aceşti juniori şi alţii ca ei să primească o şansă de la cei care se ocupă de echipa mare. (sursa foto: www.acspoli.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago