Categories: Timp liber

Trei expozitii de catei, la Strandul Tineretului

Week-end-ul acesta, la Timișoara sunt prezentați cei mai frumoși câini în trei expoziții canine. Tradiţia se respectă şi în 2013 în preajma zilei de 1 mai, astfel că sunt organizate clasicele expoziţii internaţionale de câini pentru toate rasele. Acestea au loc sâmbătă și duminică, la fostul ştrand al Tineretului.

Sâmbătă și duminică vor avea loc două expoziţii internaţionale CACIB, destinate tuturor raselor. „Vom avea câini din 120 de rase, în total sunt înscrise 1.250 de exemplare împărţite pe cele două zile de competiţie. Vor fi câini din rase deja apreciate de timişoreni, dar şi din rase mai puţin cunoscute şi prezente: Coban Kopegi, Ciobănesc Australian, toate cele patru rase ciobăneşti româneşti, Jack Russel Terrier, Petit Basset, Papillon, Griffon, Limier de Hanovra, Boston Terrier, Pechinez, Chihuahua ambele varietăţi. Corpul de arbitri este alcătuit, de asemenea, din specialişti de calitate provenind din Marea Britanie, Columbia, Turcia, Rusia, Austria şi România”, spune Daniela Radu, preşedinte AChR Timiş.

Ambele expoziții vor începe de la ora 10, după ora prânzului vor fi organizate concursurile speciale destinate stabilirii celui mai bun puppy, junior, veteran, cel mai bun câine al unei grupe FCI, cel mai bun câine al expoziţiei, câinele şi copilul. Duminică, de la ora 13, este programată o şedinţă de demonstraţii de dresaj realizată de echipa de Mondoring (n.r. o competiţie extrem de dificilă de dresaj canin) a AChR Timiş.

Asociaţia Ecovet va fi de asemenea prezentă în cadrul expoziţiei, oferind spre adopție animale. Nu vor lipsi standurile destinate producătorilor de hrană, accesorii şi cosmetice pentru câini. Intrarea la expoziție costă 5 lei, iar copiii, persoanele în vârstă şi persoanele cu handicap vor avea intrarea gratuită.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

8 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

16 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago