Categories: Zâmbete amare

Alo, PDL, alo, „Brandu”, dar nitica opozitie mai facem?

În curând (7 mai) se va aniversa (comemora?) un an de la instalarea Guvernului Victor Ponta 1. Nu mult după aceea, în luna iunie, se va împlini un an din ziua în care USL a pus steagul atât pe Primăria Timișoara, cât și pe Consiliul Județean. Moment pentru ca PDL Timiș să marcheze faptul că au trecut 12 luni de când, după 16 ani, a ieșit complet din administrația locală și județeană.

Și poate că PDL-iștii vor face și un chef mare că au reușit timp de un an să se abțină de la a face orice fel de opoziție. Fiindcă, probabil, nu e treaba lor să critice actuala guvernare, atât locală, cât și națională. Evident, atunci când trebuie, nu toată ziua, doar ca să te afli în treabă.

În consiliul local de exemplu, prestația aleșilor PDL este demnă de cascadorii râsului, iar așa-zisa opoziție e făcută într-o totală bășcălie. Astfel, în cazul „acvariului” din centru, consilierul Ovidiu Ciuhandu (șeful grupului de consilieri PDL), a fost mai îngrijorat ca nu cumva patronul acestuia, Dan Azgur, să nu-și primească partea în urma schimbului făcut cu municipalitatea. Nimic despre monstruozitatea care a patronat centrul Timișoarei ani la rândul și prețul mare (1,2 milioane de euro) plătit de municipalitate ca să scăpăm de ea. Dar cunoscătorii știu relația, să-i zicem confesională, între Ciuhandu și Azgur. Apoi, PDL-iștii au fost „săgețile” lui Traian Stoia în războiul acestuia cu firma Rosign, acționând ca la comanda viceprimarului PSD.

Nu mai vorbesc că la toate deciziile importante, unde era nevoie de votul lor, PDL-iștii s-au grăbit să demonstreze că sunt trepădușii de serviciu ai primarului Robu. Cel mai grotesc spectacol l-au dat însă în momentul în care s-a votat transferul Clinicii de Dermatologie. După ce același Ciuhandu a fost îndrumat de primarul Nicolae Robu, aleșii PDL au votat voioși mutarea. Nu în înainte de a-și încorda mușchii că au reușit să treacă un amendament. Și acela, mai mult decât ciudat, respectiv ca spitalul să fie mutat doar în momentul în care noul spațiu va fi amenjat. Ca și cum ar fi fost posibil un transfer în timp ce muncitorii dau cu picamerul sau zugrăvesc pereții. De unde și speculațiile privind o înțelegere între Robu și pedeliști, lăsându-i pe aceștia să se laude c-au făcut o frecție la un picior de lemn.

Și mai interesant, votul consilierilor portocalii a fost dat la câteva ore după ce deputatul Cornel Sămărtinean (președinte PDL Timișoara) a citit în plenul Camerei o declarație politică în care încrimina dur mutarea clinicii. Ieșit dintr-o lungă hibernare (poate mai stătea în bârlog, dar a venit Vasile Blaga la Timișoara), președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, are o explicație absolut năucitoare vizavi de această debandadă. Are dreptate și Sămărtinean, au dreptate și consilierii locali, a decretat el. Pe bune, a zis-o serios, nu „la mișto”. Că totul pare o mare bășcălie, e o altă discuție.

Prin consiliul județean treaba stă cam la fel. Se mai agită câte puțin Tiberiu Lelescu și… cam atât. Revenind la Ostaficiuc, după luni de tăcere, acesta a ieșit să spună cât de mult regretă faptul că Titu Bojin n-a fost ales vicepreședinte național la PSD. Și cât e el de supărat că proiectele USL pentru Timiș și Timișoara bat pasul pe loc. Păi, pe chestiunea asta, în mod cert sunt supărați și Bojin, și Robu! În rest, Ostaficiuc s-a putut lăuda c-a bifat, în fine, o conferință de presă în care oricum n-a supărat pe nimeni. Și uite așa ratează Ostaficiuc ocazia de-a deveni un „brand” al opoziției locale, că „brand” al politichiei a fost făcut de țuțării pe care i-a avut în dotare.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago