În urmă cu exact un an, Victor Ponta era validat ca premier al României, având în subordine un guvern USL. Acest lucru se întâmpla după căderea Guvernului Ungureanu printr-o moțiune de cenzură, la care și-au adus contribuția mai mulți parlamentari trădători din PDL. Printre aceștia se număra și deputatul PDL la acea vreme, actualmente PSD, Gheorghe Ciobanu.
În luna iunie, victoria USL era consolidată în județul Timiș prin câștigarea Primăriei Timișoara și a conducerii CJ Timiș de către reprezentanți ai PNL și PSD. Din perioada guvernării CDR nu se mai întâmpla ca șefii primăriei și ai CJT să fie de aceeași culoare politică, precum guvernanții.
Așadar, așteptările erau extrem de mari, la fel și promisiunile noilor lideri din administrația locală. Până la alegerile parlamentare și promisiunile guvernanților au fost extrem de mari. Mai mult, au fost și câteva semnale că, de această dată, Bucureștiul ne iubește. Astfel, guvernul a transferat niște bani pentru stingerea datoriilor Colterm și RATT, apoi premierul Victor Ponta a venit personal să anunțe că vor fi alocați bani Spitalului de Copii.
Alegerile parlamentare au însemnat o victorie zdrobitoare a USL în Timiș, toți candidații, cu o singură excepție, ajungând în parlament. Asta după ce atât primarul Nicolae Robu, cât și președintele CJT, Titu Bojin, au clamat că doar parlamentari USL le mai lipsesc Timișoarei și Timișului pentru a curge pe aici doar lapte și miere.
Numai că, după această victorie, au venit și marile deziluzii. La votarea bugetului, cu chiu cu vai, printr-un amendament, au fost alocați cinci milioane de lei Spitalului de Copii. Oricum insuficienți. Cu mare pompă au fost prezentate și 15 mari proiecte pentru Timișoara, care au nevoie de susținere financiară guvernamentală. Ce s-au ales de ele?
Centura de Sud a Timișoarei a rămas un vis frumos, în pofida declarațiilor hazardate ale lui Bojin că la toamnă vor demara lucrările la ea. Lucru imposibil din toate punctele de vedere, chiar și în condițiile în care lucrarea ar fi bugetată, ceea ce nu e. Despre Clinica de Oncologie de pe Torontalului nu se mai spune nimic. Cu noul stadion la fel, și Craiova, care nu are echipă de fotbal, ne-a luat-o înainte. Sală Polivalentă de 15.000 de locuri, Bazin olimpic? Povești! Reabilitarea Gării de Nord? Gargară. Construcția unui penitenciar în afara orașului? Utopie. Luate rând pe rând, toate cele 15 puncte, cu excepția Spitalului de Copii, sunt în aer. Chiar și ce se făcea înainte, s-a oprit în Guvernarea Ponta. E vorba de Autostrada Vestului, care trebuia finalizată între Nădlac și Sibiu, în afara unei mici porțiuni. Nu că și-ar dori timișorenii să vadă neapărat Bucureștiul. Dar s-ar duce poate până la Sibiu, să vadă că acolo se poate.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…