Categories: Klaus Vaterland

In Primaria Timisoara vremea a devenit instabila, chiar senila

Cel mai mare câștig pentru timișoreni după nici un an de mandat Nicolae Robu este lupta la baionetă între viceprimarul Traian Stoia (PSD, Frații Cristescu) și secretarul Ioan Cojocari (recent demisionar din PCR și prieten cu toată lumea). Deși știa că este înregistrat de un reporter al Opiniei Timișoarei, în urmă cu ceva vreme secretarul Cojocari s-a făcut că plouă și a povestit cum a fost dumnealui de-a lungul timpului „frână” pentru frații Cristescu, pe lege, bineînțeles, și cum n-au reușit magnații imobiliari să pună mâna pe toate terenurile ce și le-ar fi dorit din patrimoniul municipal. În replică, viceprimarul Stoia (PSD, F.C.) a ieșit zilele trecute în presă cu o senzațională „bombă” de presă. Demascând cum Serviciul juridic condus de Jean Cojocari a simulat incompetența pentru ca un imobil vândut cu numai 100.000 de euro să ajungă pe mâna Rodicăi Vlad, pentru ca apoi aceasta să-l vândă pe un milion de euro la niște italieni.

Un an de zile am așteptat momentul ăsta. Știți cum e în savană? Doi lei se încaieră pe o halcă de antilopă, iar din toată această luptă mai vine și-un popândău de alegător și-și asigură micul dejun. Dincolo de povestea cu prejudiciul de 900.000 de euro pe care-l înregistrează Primăria Timișoara din afacerea cu Rodica Vlad mai stau alte zeci, poate sute, de afaceri din care administrația locală a ieșit, cum altfel?, în pierdere.

De la Afacerea „Acvariul”, desființarea parcurilor și până la combinațiile țigănești din centrul orașului, DNA și Traian Stoia puteau să mănânce o pâine bună prin demascarea răului din primărie. Ba mai mult, Traian Stoia ar putea fi la fel de indignat că municipalitatea acționară la ADP a pierdut vreo 600.000 de euro băgați numai în renovarea imobilului oferit cu atâta generozitate organizației județene a PSD, partid din care face parte degeaba și edilul septuagenar.

Colegul Ino se întreba mai sus de ce și-ar dori Frații Cristescu terase în parcuri. Eu aș pune altfel problema. De ce și-ar dori FC un viceprimar ca Traian Stoia? Continui să cred că, fără să facă valuri, Frații ar fi obținut mai mult în Consiliul Local Timișoara prin tot felul de aleși deghizați din toate regnurile politice decât ar face o mare mămăligă cu atât de zgomotosul și antipaticul moș Stoia. Și fără să ridice la fileu altor mahări de pe CD Loga nr. 1 prilejul de a-și aminti cum au făcut Frații primul milion de euro, ba chiar primul miliard de lei noi de la revoluție și până la referendum.

Vă dați seama ce senil trebuie să fii să aduci în discuție o schemă de îmbogățire care presupune cumpărarea unor obiective ale statului la prețuri mult subevaluate, pentru ca mai apoi să le vinzi sau să le închiriezi înapoi la stat cu profituri imense? Oare „vicelui” Stoia nu i se părea cunoscută rețeta prin care Rodica Vlad a cumpărat de la stat ieftin și a vândut la privat scump? Branduri ca Optica, Electromotor, Extraceram, 6 Martie, Hotel Timișoara, magazinul Bega și câte altele pe care le și uiți dacă nu le mai vezi la atâția ani după demolare le-a uitat tataia? Știe Traian Stoia cine patronează aceste foste afaceri, cele mai multe dintre ele ajunse doar clădiri și terenuri în așteptarea cumpărătorilor? Începe cu „Fra…”, da, da, foarte bine, domnule Stoia… aaaaaa, nuuuuuu, nuuuuuu, și ei, dar nu-i vorba de Tender.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago