Categories: Sport

ITF Women, primul turneu pentru revenirea Timisoarei in prim-planul tenisului romanesc

Timişoara nu mai e ce a fost în tenis. Vremurile în care oraşul de pe Bega organiza jocuri în cadrul Cupei Davis au apus demult, dar câţiva oameni entuziaşti vor să repună Timişoara pe tabloul marii performanţe, printr-un turneu organizat în vecinătatea comunei Giroc.

Săptămâna aceasta se derulează a doua ediţie a ITF Women Timişoara, la Baza Dyadora, din apropierea comunei Giroc. Este vorba despre un „satelit” din circuitul mondial feminin de tenis. Organizatorii vor să promoveze tinerele talente din România. În acest an, pe tabloul principal au intrat direct 12 jucătoare, alte patru au primit „wild-card”, iar una a venit din calificări. În total, 17 românce, adică jumătate + una din totalul tenismenelor de pe tabloul principal. Cap de serie numărul 1 este Katharina Lehnert, o filipineză de „sorginte” germană, locul 398 mondial.

„Ca valoare, turneul este la acelaşi nivel cu anul trecut. Atunci, principala favorită era clasată mai sus, dar acum compensăm cu ultimele acceptate pe tabloul principal, care stau mai bine ca în ediţia trecută. Avem 17 jucătoare din România, ne dorim ca fetele noastre să se remarce şi în acest an. Sunt condiţii propice la bază şi sperăm ca sportivele să se simtă bine, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut”, spune Ovidiu Şola, organizatorul turneului.

Câştigătoarea de anul trecut, Cristina Mitu, care a ajuns între timp pe locul 178 în lume, nu îşi va apăra titlul, ea optând pentru competiţii mai mari în acest an. „Timişoara a fost primul oraş din România care în 1990 organiza un turneu «satelit» de tenis, iar aici s-au disputat multe partide importante din Cupa Davis. Este important ca Timişoara să fie mereu pe harta turneelor profesioniste şi mă bucur să mă aflu aici”, a spus directorul competiţiei, Alexandru Mihai Dumitrescu. Marţi, la ora 11, au început primele partide de pe tabloul principal de simplu, dar şi de dublu, urmând ca marea finală să se dispute duminică, de la ora 11.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago