Categories: Social

La Timisoara, Ziua Europei va fi celebrata pana duminica

La Timișoara, Ziua Europei va fi sărbătorită, în acest an, timp de patru zile. Manifestările încep joi și se încheie duminică seară, cu un super-concert al Filarmonicii Banatul, desfășurat pe malul Begăi.

Preluând o idee mai veche a lui Jean Monnet, Robert Schuman, ministrul de Externe al Franţei, a propus, la 9 mai 1950, instituirea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului (CECO), care a devenit realitate prin Tratatul de la Paris din 18 aprilie 1951. Acest tratat a creat o piaţă comună a cărbunelui şi a oţelului între cele şase state fondatoare (Belgia, Republica Federală Germania, Franţa, Italia, Luxemburg şi Ţările de Jos). Scopul era de a asigura pacea între popoarele europene învingătoare şi cele învinse şi de a le apropia, facilitându-le colaborarea de pe poziţii egale în cadrul unor instituţii comune.

Timişorenii sunt invitaţi, în perioada 9-12 mai, la evenimentele organizate cu prilejul celebrării Zilei Europei. Este vorba despre organizat spectacole de muzică, dans, ateliere şi concursuri ce se adresează tuturor vârstelor.

Astfel, joi, 9 mai, de la ora 15, în Parcul Rozelor va avea loc un spectacol susţinut de elevi ai şcolilor din Timişoara şi Asociaţia Seniorilor. De la ora 19, va urca pe scenă Ansamblul folcloric Timișul. Vineri, 10 mai, între orele 14 și 17, la Colegiul Național „C.D. Loga” are loc un spectacol de muzică, dans şi folclor, ateliere şi competiţii sportive. Sâmbătă, 11 mai, între orele 10 și 13,30, la Muzeul Satului Bănățean, vor avea loc un spectacol de muzică, dans şi folclor, dar și concursuri, expoziţii şi ateliere pentru copii. Duminică seară, de la ora 21, sunteți invitați la un spectacol de muzică şi lumină pe malul canalului Bega, oferit de Filarmonica Banatul.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

9 minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

47 de minute ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

3 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

5 ore ago