Au dezinfectat bazinul și au îmbolnăvit copiii legitimați la CSS1. Este isprava administratorilor bazinului din zona Dacia, care au folosit o substanță nepotrivită. În plus n-au anunțat nici părinții, care au constatat că micuții erau tot mai bolnavi de la o zi la alta. Bazinul a fost închis abia luni, la zece zile de la dezinfecția respectivă.
Incredibil, dar adevărat: administratorii bazinului din zona Dacia au dezinfectat cu o substanță care nu se poate folosi în apă și nici în mediu închis. De parcă n-ar fi fost de ajuns, au „uitat” să anunțe și părinții micilor înotători legitimați la CSS1 că pe acolo a trecut o firmă care a făcut această operațiune. Oamenii au constatat, la un moment dat, că odraselele lor au început să se simtă rău. Copiii erau amețiți, prezentau stări de greață și mâncărimi sau usturimi pe piele.
Paraschiva Varadi, mama unei fetițe legitimate la CSS1, explică. „S-a dezinfectat sâmbătă, fără să se spună nimănui, iar copiii au fost băgați în bazin luni, marți, miercuri și joi. Joi deja simptomele erau foarte evidente, greață, amețeală, dureri de cap, usturimi de piele. Am sunat antrenorul să-i spun că fata nu merge la antrenament, în ideea că este răcită. Atunci am aflat că un alt părinte s-a dus peste administrator și, într-un mod oarecum agresiv, a aflat că s-a dezinfectat bazinul. Substanța, deltamethrin, cu care au făcut dezinfecția nu se folosește în mediu umed și nu se folosește în spațiu închis. Este exact ce au făcut ei! În plus, nu ne-au anunțat, astfel că noi, ca părinți, nu am știut ce au copiii noștri”, spune femeia.
Părinții sunt deranjați că, timp de aproape o săptămână, administratorul bazinului n-a scos niciun cuvânt despre dezinsecția făcută și i-a lăsat pe copii în apă, deși era evident că nu se simt bine. „Eu am întrebat la club, deoarece clubul are un medic, de ce nimeni nu s-a sesizat de ce tot tușesc copiii. Și profesorii se simțeau rău, așa că au anunțat la administrație. De la administrație nu s-a dat importanță acestui lucru și, până nu a intervenit acel părinte, nu ne-a băgat nimeni în seamă. Omul s-a speriat, deoarece fetița lui era toată roșie la față, și s-a dus peste administrator, vorbindu-i pe un ton ceva mai puțin civilizat. Abia atunci administratorul i-a spus ce substanță s-a folosit”, mai spune Paraschiva Varadi.
Între timp, a fost depusă și o plângere la poliție. „La Secția 4 de Poliție s-au prezentat părinții unui minor, pentru a depune o sesizare cu privire la faptul că fiul lor s-a intoxicat la orele de înot susținute în bazinul din Dacia. Urmează să se efectueze cercetări pentru a se stabili cauzele care au dus la îmbolnăvirea copilului”, a declarat Ionuț Bocancea, purtător de cuvânt al IPJ Timiș. Bazinul a fost golit abia luni, după care a fost închis.
„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…