Categories: Social

Meniuri de sarbatoare, pentru cei care petrec Pastele in spitale

Pacienții internați în zilele de Paști în spitalele din Timișoara vor avea parte de un meniu special. Vor primi ouă roșii, drob și cozonac. Asta, dacă nu au restricții și nu sunt obligați să țină regim.

Aproximativ 600 de bolnavi internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență vor primi un meniu mai deosebit în ziua de Paște. „La micul dejun, pacienții au primit ceai cu lămâie, margarină, șuncă presată, ouă roșii și drob. La prânz li se va servi borș rusesc, paste cu sos și carne de pasăre și cozonac, iar la cină vor primi salată orientală și ceai. Luni la prânz, din meniu nu vor lipsi sarmalele în foi de varză”, a declarat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al SCJUT.

Și bolnavii internați la Spitalul Municipal vor primi ouă roșii, friptură și cozonac. „S-au cumpărat cozonaci, se vor face ouă roșii, s-a cumpărat carnea și vom cumpăra și fructe. Asta, pentru pacienții cărora regimul nu le interzice”, a spus managerul unității sanitare, Octavian Mazilu.

Pregătiri de Paște s-au făcut și la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. In meniul copiilor nu vor lipsi prăjiturile. „Primesc și ouă roșii, s-au achiziționat în mod special ingredientele necesare pentru cozonac și prăjituri, fructe s-au luat. În fiecare an primesc, încercăm întotdeaună să punctăm ziua și sărbătoarea respectivă și micuții primesc un meniu mai deosebit decât cel de zi cu zi”, a declarat managerul spitalului, Ovidiu Adam.

Pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” vor avea un meniu un pic diferit. Aici sunt internați mulți pacienți care au restricții sau regim, așa că vor lipsi ouăle roșii și drobul. Ei vor mânca sărmăluțe și supă.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago