Prin Decizia nr. 4595/2002 (citește decizia aici), Curtea Supremă de Justiție – Secția comercială a statuat faptul că legiuitorul nu a prevăzut obligativitatea primei de emisiune.
Astfel că invocarea unui act normativ intrat în vigoare după data adoptării hotărârii A.G.A. atacate, ca și a unor norme dintr-un Regulament de aplicare a Legii contabilității nr. 82/1999 (care, de asemenea, nu impune o obligație, ci dau numai o definiție acestei sume) nu pot fi luate în considerare, așa cum legal au reținut cele două instanțe prin hotărârile atacate.
Totodată, prin aceeași decizie, instanța supremă a reținut faptul că majorarea capitalului social prin emitere de noi acțiuni nu dă naștere la obligații în sarcina societății, ci obligațiile se nasc în sarcina persoanelor care subscriu și care trebuie să verse capitalul subscris, putând răspunde pentru daunele provocate ca urmare a neîndeplinirii acestei obligații sau a îndeplinirii ei cu întârziere, împrejurare corect reținută de instanța fondului.
Citeste mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…