Prin Decizia nr. 4595/2002 (citește decizia aici), Curtea Supremă de Justiție – Secția comercială a statuat faptul că legiuitorul nu a prevăzut obligativitatea primei de emisiune.
Astfel că invocarea unui act normativ intrat în vigoare după data adoptării hotărârii A.G.A. atacate, ca și a unor norme dintr-un Regulament de aplicare a Legii contabilității nr. 82/1999 (care, de asemenea, nu impune o obligație, ci dau numai o definiție acestei sume) nu pot fi luate în considerare, așa cum legal au reținut cele două instanțe prin hotărârile atacate.
Totodată, prin aceeași decizie, instanța supremă a reținut faptul că majorarea capitalului social prin emitere de noi acțiuni nu dă naștere la obligații în sarcina societății, ci obligațiile se nasc în sarcina persoanelor care subscriu și care trebuie să verse capitalul subscris, putând răspunde pentru daunele provocate ca urmare a neîndeplinirii acestei obligații sau a îndeplinirii ei cu întârziere, împrejurare corect reținută de instanța fondului.
Citeste mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…