Ultimele apeluri din exercitiul financiar 2007-2014

Începând cu data de 20 mai, instituţiile publice centrale și entităţile aflate în subordinea ori coordonarea acestora pot demara acțiuni de îmbunătățire a serviciilor publice oferite prin punerea la dispoziția utilizatorilor (cetățeni și mediul de afaceri) și administrației publice a unor sisteme informatice de eficientizare şi modernizare a serviciilor publice.

Aceasta se poate finanța prin proiecte ce vor fi depuse în cadrul apelului 5 al Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Econimice, Axa III „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”, Operaţiunea 1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”

Perioada de limită de înregistrare on-line a propunerilor de proiecte expiră în 21 iunie 2013, ora 16, iar alocarea financiară pentru acest apel este de 224.400.000 lei, din care aproximativ 185.578.800 lei FEDR şi 38.821.200 lei de la bugetul de stat. Valoarea minimă și maximă a finanţării acordate unui proiect este de 26.500.000 lei (inclusiv TVA pentru cheltuieli eligibile), respectiv 79.000.000 lei (inclusiv TVA pentru cheltuieli eligibile).

Finanţarea nerambursabilă acordată reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile în cazul în care solicitanţii sunt finanţaţi integral de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și de sanătăte, respectiv de 98% pentru celelalte categorii de solicitanţi eligibili. Evaluarea şi selecţia proiectelor va demara după expirarea termenului de depunere, iar perioada limită de implementare este 30 iunie 2015.

Share
Published by
Vasile Ruset

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

7 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

7 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

8 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

13 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

13 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

14 ore ago