Categories: Social

Timisorenii, invitati sa „aduca Basarabia acasa”

Basarabenii din Timișoara militează pentru alipirea Moldovei la țara mamă. Acțiunea de strângere a semnăturilor pentu alipirea a început vineri. Evenimentul face parte din campania „Aducem Basarabia acasă” și a fost lansat în prezența secretarului general al Platformei Civice Acțiunea 2012, George Simion.

Filiala de la Timişoara a Platformei Civice Acţiunea 2012 a demarat campania de strângere a semnăturilor pentru apropierea dintre România şi Republica Moldova. 25 de voluntari vor încerca să strângă, în judeţul Timiş, 5.000 de semnături. Va exista un cort amplasat în centrul orașului, unde cei interesaţi de problematica basarabeană vor putea semna listele și să discute cu membrii şi voluntarii Acţiunii 2012. De asemenea, la sfârşit de săptămână, vor fi amplasate puncte de colectare în Parcul Central şi în Parcul Copiilor.

Victor Sârb a venit la Timișoara în septembrie 2012 și este student în anul I la Politehnică. Este sufletul acestei acțiuni, pentru că, spune el, de mic s-a simțit român. „Din familie am fost deprins cu valorile naționale, așa că pot spune că am crescut naționalist de mic. Din liceu am început să susțin cauza asta. După ce am ajuns în Timișoara, l-am cunoscut pe George Simion și am decis să deschidem o filială locală a Platformei Civice. E o cauză pentru care oamenii se luptă demult”, spune tânărul.

Campania „Aducem Basarabia acasă” a fost lansată la patru ani de la revoltele anti-comuniste din 2009 de la Chișinău, unde zeci de mii de tineri au ieșit în stradă cu drapele românești, cerând reunirea cu Patria-Mamă. Inițiatorii ei vor să strângă 200.000 de semnături, pentru o inițiativă legislativă care să permită unirea. Acestea reprezintă „tot atâtea mâini ridicate pentru Basarabia și tot atâtea voturi pentru Unire”, spun inițiatorii campaniei.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago