Categories: Sport

Cu doua halbe de bere pe stema, Solventul merge mai departe

Înainte de toate, fotbalul înseamnă plăcere. Într-o eră în care fotbalul a devenit mai mult marketing şi publicitate, o mână de oameni din Timişoara vor să arate contrariul. Vin cu bani de acasă pentru a ţine în viaţă o echipă apărută în oraşul de pe Bega acum aproximativ 40 de ani.

AS Solventul Timişoara şi-a început aventura în fotbalul timişorean în anii ’70. Atunci, în spatele echipei era unul dintre cele mai puternice combinate din România. Acum, la mai bine de trei decenii, combinatul nu mai există după ce a fost vândut, bucată cu bucată, la fier vechi, de oameni de afaceri dubioşi. Solventul este ţinut în viaţă prin echipa de fotbal ce evoluează în campionatul judeţean. „Fotbalul este doar plăcere pentru noi, nu interes. Este şi motivul pentru care facem orice efort pentru a ţine în viaţă Solventul Timişoara”, spune Dan Miron, managerul echipei.

Între timp a fost modificată şi stema formației care joacă pe terenul Voinţa. Pe noua stemă tronează două halbe de bere, o idee originală şi în acelaşi timp îndrăzneaţă. „După fiecare joc, indiferent de rezultat, toţi ieşim la o bere, aşa cum se întâmplă la toate echipele care joacă în eşaloanele inferioare din ţările civilizate”, spune acelaşi Dan Miron.

La ultimul joc de pe teren propriu din acest sezon, cei de la Solventul au scos şi un program de meci, întâmplare rară la acest nivel. Fiind penultima etapă a sezonului, multă lume se aştepta ca Solventul Timişoara s-o lase mai moale cu Unirea Banloc, echipă aflată în hora retrogradării. Nu a fost aşa, pentru că Solventul s-a impus cu 4-2, prin golurile lui Adi Popa, Vlad Tecău şi Dan Capbun, golgheterul echipei în retur cu 18 reuşite, cu o „dublă”. „Tot timpul am jucat pe teren şi aşa o să facem mereu, din respect pentru plăcerea de a juca fotbal”, a încheiat managerul Dan Miron. Aceasta este echipa trecută pe foaia de joc la meciul cu Banlocul: Blindu, Tiron, Georgevici, Bagiu (min. 45 – Luță), Crișan, Zaharia, Tecău, Urechescu (min. 85 – Cristea), Adi Popa (min. 80 – Fullop), Enache (min. 70 – Alexa), Capbun. Pe bancă: Besnea, Popescu, Csapo. Antrenor: Daniel Zaharia.

no images were found

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

27 de minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

3 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

4 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago