Categories: Sănătate

Doua saloane de ATI de la Maternitatea Bega au fost complet renovate

Două saloane de Terapie Intensivă de la Maternitatea Bega din Timişoara au fost complet renovate. Lucrările au costat aproximativ 100.000 de lei, iar finanțarea a fost obținută din trei surse: Consiliul Județean, bugetul Spitalului Județean și sponsorizări.

Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă al Maternităţii Bega are trei saloane, dar bani s-au găsit numai pentru modernizarea a două dintre ele. Fiecare are câte trei paturi de terapie intensivă și un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale. Ar mai fi totuși nevoie de încă un monitor. Dotările au fost făcute acum patru-cinci ani, printr-un program naţional. „Una e să stai într-un salon renovat, frumos, curat, iar alta este să stai într-un salon cum arătau acestea înainte. Renovările sunt de ultimă generaţie, cu instalaţii electrice separate, contoare separate, astfel încât dacă vor fi întreruperi de curent, există sursă pentru fiecare aparat”, spune directorul medical Marius Craina.

Clinica Bega este în continuare pe lista priorităţilor Spitalului Judeţean. Facem eforturi împreună cu colectivul medical de aici să renovăm bucată cu bucată, până vom ajunge să avem o maternitate nouă în Timişoara . Sperăm că pe viitor vom atrage şi ceva mai mulţi bani şi de la Consiliul Judeţean, pentru a continua cu fiecare salon în parte”, a declarat, la rândul lui, Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Lipsa fondurilor este o problemă cu care se confruntă multe unități sanitare din țară. Maternitatea Bega nu face excepție, iar cei 27 de medici plătesc în fiecare lună pentru consumabile. La fel se întâmplă și când apar cazuri grave, iar pacienții nu au bani să-și cumpere medicamente sau materiale sanitare. „Dacă se sparge un robinet sau curge o ţeavă trebuie reparate imediat. Nu puteam face referat să aşteptăm şapte zile şi atunci le cumpărăm noi. Când un medicament nu se găseşte în farmacia spitalului, din rezervele pe care le avem adunate cumpărăm pentru cazurile urgente, în special cazurile sociale”, a mai spus Marius Craina.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

17 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago