Categories: Social

Festivalul Vanatorilor: Delicii la ceaun la Padurea Verde / FOTO

Cine a avut chef, duminică, să guste o mâncare mai altfel n-a trebuit să meargă decât până la Pădurea Verde, unde a avut loc Festivalul Vânătorilor. Timișorenii au venit să deguste delicioasele preparate la ceaun, dar și să admire măiestria vânătorilor, care s-au întrecut în concursuri de tir.

În jur de 1.000 de oameni au ieșit din case, duminică, înainte de prânz, la Festivalul Vânătorilor. Deasupra zonei plutea un miros îmbietor de mâncare gătită la ceaun, așa că toată lumea a așteptat startul concursului de gătit. Până să înceapă degustarea gulașului sau a tocanelor la care vânătorii-bucătari au trudit întreaga dimineață, publicul a fost îmbiat cu o demonstrație a câinilor de vânătoare sau un concurs de talere.

Bucătarii , veniți nu doar din România, ci și din Serbia sau Ungaria, n-au fost prea generoși cu detaliile, pentru că fiecare dintre ei are cel puțin un ingredient secret pe care-l pune în mâncarea pe care o prepară. Rețeta marinatei în care este lăsată ore în șir carnea nu se dezvăluie niciodată, așa că pofticioșilor nu le rămâne decât să ghicească mirodeniile care dau tocăniței sau gulașului acel gust inegalabil.

Au fost acordate diverse premii și diplome, totul în acorduri de muzică populară. La standurile amenajate s-au găsit tot felul de produse, inclusiv țuică sârbească, la prețul de 25 de euro sticla de un litru. N-au lipsit nici suvenirurile tematice, preferate mai ales de cei mici. De la un astfel de eveniment nu putea fi absente oficialitățile, astfel că în zonă au putut fi văzuți președintele CJ, Titu Bojin, vicepreședintele CJ, Călin Dobra, sau consilierul județean Adrian Negoiță, dar și fostul vicepreședinte al CJ, Viorel Coifan, un pasionat al vânătorii.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

15 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

19 minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

60 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

O oră ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

2 ore ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago