Categories: Poli Timisoara

Poli se desparte cu un egal de Liga a II-a

Poli Timișoara a început ultimul meci al sezonului de Liga a II-a în formula Coca, Nohai, Bocșan, Șeroni, Marovic, Dobricean, Poparadu, Ov. Petre, Bălace, Enciu și Szekely. Adversari au fost cei de la FC Bihor, care au venit pe „Dan Păltinișanu” cu speranța că vor lăsa o impresie frumoasă.

Gazdele au început partida cu tricouri tematice, pe care scria „Promovare Liga 1 2012/2013”. În primul sfert de oră s-a jucat deschis, deși fără ocazii clare de poartă. Cei care au marcat au fost, până la urmă, bihorenii, prin Cristi Bud, care a șutat spre poartă, iar mingea trecut incredibil printre picioarele portarului Coca. Au urmat 15 minute în care oaspeții au continuat să preseze, iar jucătorii lui Velcea au dat senzația că nu s-au trezit încă. De altfel, în primele 40 de minute, gazdele n-au avut nicio ocazie notabilă de a marca. Au spălat însă rușinea Poparadu și Dobricean, care n-au reușit egalarea.

Bihorenii au început curajos și a doua repriză, iar portarul lor, tânărul Popescu, s-a remarcat la o liberă executată puternic de Dobricean. Cu jumătate de oră înainte de fluierul final, Velcea face o dublă schimbare, trimițându-i în teren pe Trandu și Boștină, în locul lui Dobricean și Enciu. Au urmat minute bune de joc frumos, cu ocazii la ambele porți, cel mai aproape de a marca pentru Poli fiind Șeroni.

Gazdele au trecut la conducerea partidei în ultimul sfert de oră, când au început să se apropie periculos de poarta lui Popescu. Șeroni a adus egalarea în minutul 81, cu o lovitură de cap dintr-o centrare a lui Trandu. Szekely a avut ghinion și n-a reușit să marcheze golul victoriei pentru Poli, ratând incredibil: întâi a trimis în bară, apoi a șutat peste poartă, dintr-o poziție favorabilă. Meciul s-a terminat 1-1, iar Poli și-a luat rămas bun de la liga secundă. Din sezonul viitor, jucătorii lui Velcea vor respira aerul tare al primului eșalon, unul la care mulți dintre ei nici nu îndrăzneau să viseze acum un an.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago