Categories: Administratie

Primaria a plantat brazi pe strada… Brazilor

Se poate și fără palmieri! Primăria a dispus plantarea a 41 de brazi pe o stradă recent transformată dintr-un drum de pământ într-unul asfaltat. Drumul are 150 de metri, se află în zona Lipovei și se numește… strada Brazilor. De unde și ideea primarului Nicolae Robu de a planta aici brazi, nu plopi cum se dorea inițial.

Primarul Nicolae Robu a inaugurat, luni, o nouă stradă asfaltată. Este vorba de strada Brazilor din Calea Lipovei, unde lucrările în valoare de 202.000 de lei, plus TVA, au început în luna noiembrie 2012, fiind executate de firma Superconstruct. Pentru că se numeşte strada Brazilor, artera a primit și niște… brazi, deși proiectul inițial prevedea plantarea de plopi. „Când am fost prima dată pe şantier m-am întrebat «unde sunt brazii?». Şi am văzut că era un singur brad. În proiect, proiectantul nu ştiu de ce a avut în vedere să planteze aici plopi, pe care eu tocmai mă străduiesc să îi elimin din oraş. Am luat atunci decizia de a nu planta plopi, ci de a planta brazi. Şi aşa se face că sunt 41 de brazi pe cele două părţi ale străzii”, mai spune Robu.

Strada Brazilor are o lungime de 150 de metri și trotuare noi. Pistele de biciclete sunt desemnate pe trotuar, iar una dintre ele are în mijloc un pom. Nicolae Robu spune că lucrurile se vor rezolva într-un viitor incert. „Vom avea o pistă de bicicletă pe carosabil atunci când calea ferată va fi dusă în subteran. Nu de primarul Robu va fi dusă, pentru că nu am spus că mâine va fi dusă. Acum ne confruntăm cu mentalitatea talibană a unor factori decidenţi care consideră că orice este monument. La noi trebuie să ocoleşti un pom pentru că se consideră că e foarte valoros. Dom’le, este vorba de un nuc. E normal la cap cel care consideră că un nuc este un monument? Mie mi se pare anormal”, mai spune edilul şef. Nucul este o specie ocrotită în România și poate fi tăiat doar în anumite condiții. Una dintre ele prevede ca în locul fiecărui pom tăiat să fie plantați alți trei.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

15 ore ago