Categories: Social

UVT sustine ca n-a stiut de vestigiile din zona santierului de pe strada Oituz

Conducerea Universității de Vest spune că nu a fost înștiințată de existența unor vestigii arheologice în perimetrul de construire al Institutului de Cercetări Avansate de Mediu. Conform aceleiași surse, șantierul a fost deschis pe baza unei autorizații de la primărie și a unui aviz al Direcției de Culte.

„Lucrările de construcție ale ICAM se realizează în baza autorizației de construire eliberată de Primăria Municipiului Timișoara și a Avizului favorabil eliberat de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Timiş, care nu prevede condiționări sau recomandări cu privire la descărcarea de sarcină arheologică sau supravegherea arheologică a construcției”, se precizează într-un comunicat al UVT.

Potrivit unor surse de la Muzeul Banatului, în zonă ar fi fost găsite artefacte ceramice și alte relicve ale suburbiei extravilane a Timișoarei medievale (Palanca Mare). „Au făcut acolo lucrări fără să aibă aviz de descărcare arheologică. I-am avertizat de mai multe ori, fără rezultat însă. Au demarat lucrările pe baza unui aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. După câte știu eu, există o anchetă internă și în primărie vizavi de acest caz și s-a deschis un dosar și la Poliție”, a declarat directorul Muzeului Banatului, Dan Ciubotaru.

Conducerea UVT neagă însă aceste afirmații. „În același timp, este relevant faptul că Universitatea de Vest din Timișoara nu a primit niciun fel de adresă de înștiințare sau informare din partea Muzeului Banatului din Timișoara sau de la altă instituție cu responsabilități în domeniu privind existența, descoperirea sau semnalarea prezenței de vestigii arheologice în perimetrul de construire al Institutului de Cercetări Avansate de Mediu”, menționează același comunicat.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago