Categories: Administratie

Zeci de societati au cerut falimentul firmei care lucreaza la Pasajul Michelangelo

Firma care execută lucrarea de la Pasajul Michelangelo are probleme foarte mari. Conturile CCCF Drumuri și Poduri Timișoara au fost blocate printr-o sentință a Judecătoriei Timișoara, din cauza unor datorii neplătite. Sunt însă mai multe firme care sunt în proces cu societatea care, deși aflată în prag de faliment și avea doar cinci angajați, a primit de la Primăria Timișoara lucrarea de la Michelangelo.

Primarul Nicolae Robu a recunoscut că municipalitatea a vărsat deja în conturile firmei o parte din banii pentru lucrare, o chestiune care nu se face, o firmă fiind obligată să demareze o construcție prin forțe proprii. Forțe pe care, se pare, nu le are sub nicio formă. CCCF este înglodată în datorii, în afara celei de 720.000 de lei pentru care i-au fost blocate conturile. Printre firmele debitoare se numără, de exemplu, Seroni Trans SRL, care a apelat deja la o firmă specializată în recuperarea de debite.

Sumele datorate de CCCF sunt mult mai mari, de ordinul milioanelor de lei. Curios este faptul că, în continuare, li se atribuie contracte de către Nicolae Robu în condițiile în care CCCF nu-și plătește obligațiile ajunse la scadență, obligând micii întreprinzători din zona Timiș să inițieze proceduri judiciare. O altă ciudățenie este faptul că CCCF Group, din care face parte și CCCF Timișoara, care mai nou și-a schimbat sediul social în București și a băgat deja cinci din cele opt societăți deținute în insolvență, a fost abonată la contracte cu statul în zona Banatului, chiar dacă au refuzat să achite debitele datorate întreprinzătorilor locali. Ar fi bine ca aceste lucruri să fie cunoscute, pentru ca edilii locali să se gândească de două ori pentru comunitate”, susține Eugen Grosu, reprezentant al firmei de recuperare.

De altfel, la o scurtă căutare pe portal.just.ro, se poate vedea că zeci de firme au cerut în instanță fie executarea silită a firmei, fie insolvența, fie chiar falimentul. La întâmplare, dăm câteva exemple, din zecile care există: Prebet Auto, Secumed Consulting, Bordura SRL, SC Conrec, Seka Prod, SC Exploing etc. CCCF nu doar că nu-și achită datoriile la alte firme, dar nu plătește nici măcar salariile muncitorilor care lucrează la pasaj. Ei au anunțat că vor intra în grevă, în cazul în care nu vor fi plătiți. Potrivit unor surse, scandalul a fost aplanat pe moment, după ce șeful de șantier a achitat din buzunarul său o parte din salarii. E de urmărit totuși, în continuare, cum va evolua cea mai mare lucrare din ultimii ani, dată unei firme aflate în pragul falimentului, cu conturi blocate și angajați neplătiți.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago