Într-un albastru nesfârşit, prelungit parcă şi pe uscat, se ridică unul din cele mai fermecătoare orăşele de pe Coasta de Azur, locul creatorilor, cum se mai numeşte, Antibes. Localitatea de piatră albă şi gri, ornamentată cu cea mai frumoasă vegetaţie mediteraneană, nu are cum să nu te farmece, aşa cum i-a fermecat, de-a lungul vremii, pe pictori, scriitori, regizori.
Agenţia de turism Ultramarin vă propune să descoperiţi, la doar 15 km de Nice, un adevărat spectacol creat de om pe malul mării. Antibes este localitatea devenită celebră mai ales datorită lui Picasso, care s-a îndrăgostit de acest fort roman şi a trăit zile fericite aici alături de soţia sa, Francoise, lăsând în urmă 23 de picturi, cele mai solare din întreaga sa operă, şi 44 de desene – toate acestea găzduite acum în Muzeul Picasso, fosta lui casă de pe malul mării.
La Antibes se afă şi un drum ce poate fi parcurs în aproximativ o oră, ce poartă chiar numele de „drumul pictorilor” şi punctează creaţiile unor renumiţi pictori precum Renoir, Monet sau Picasso în popasurile lor prin fermecătorul orăşel de pe Riviera franceză. Nu doar iubitorii de pictură au ce vedea însă în Antibes – întreaga localitate arată ca o opera de artă. Celebre sunt târgurile de antichităţi ce au loc în pieţele umbrite de pe malul mării, şi unde puteţi găsi sculpturi, dantele, picturi, poşete, icoane, mobile, figurine, bijuterii – ca într-o galerie de artă în aer liber, pentru toate gusturile şi buzunarele.
Una dintre principalele atracţii ale oraşului pentru turişti este portul de iahturi Port Vauban, cel mai mare loc unde ancorează vasele de plăcere de la Mediterana, devenit şi unul dintre cele mai luxoase porturi. Aici îşi tine Abramovici ancorat majoritatea timpului iahtul, dar şi şeici arabi ce deţin ambarcaţiuni de un lux greu de exprimat în cuvinte. O dată pe an, se desfăşoară şi un târg al iahturilor, ocazie cu care majoritatea dintre acestea pot fi şi vizitate.
Copiii se vor bucura să vadă aici Marinelend, cel mai mare parc marin din Europa, unde, pe lângă sutele de specii de peşti printre care umbli printr-un tunel acvatic, poate fi văzută şi o expoziţie cu obiecte găsite în burta unor rechini: o cârmă de barcă, o cască de scafandru, dar aflăm şi despre un marinar înghiţit întreg şi care a fost regurgitat viu.
Ultramarin crede că o călătorie înseamnă mai mult decât o bifare de obiective. Că după fiecare excursie trebuie să rămână o poveste, o atmosferă, un sentiment, impregnate definitiv în suflet. Tocmai de aceea, ştim sigur că Antibes trebuie vizitat, mai ales că este foarte aproape de oraşul Nice, iar atmosfera de vacanţă pitorească, de neuitat, te cuprinde de pretutindeni. Şi parcă te aştepţi, la o terasă umbroasă de pe malul mării, să îi întâlneşti pe Baudelaire, Verlaine, Toulouse-Lautrec, cu toţii inspiraţi de atmosfera unică din Antibes.
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…