Categories: Social

Avertizare meteo: urmeaza patru zile de foc

Cei care se plângeau că vara din acest an nu este destul de… vară vor avea parte, în următoarele zile, de temperaturi caniculare. Meteorologii au emis o avertizare de vreme extrem de călduroasă, valabilă de joi, 25 iulie, până duminică, 28 iulie.

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic, în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş. În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei, vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade. Specialiștii avertizează că acestea sunt temperaturile înregistrate la umbră, pentru că, la soare, vor fi în jur de 45 de grade.

La Timiș, indicele ITU va atinge, izolat, pragul critic de 80 în cursul zilei de 25 iulie şi pe arii relativ extinse în cursul zilei de 28 iulie. Medicii recomandă în special bătrânilor și copiilor să evite expunerea la soare în intervalul orar 11-18. Cei care trebuie totuși să iasă din casă la miezul zilei trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată, din fibre naturale, de culori deschise, și să se protejeze cu pălărie și ochelari de soare. Este foarte important consumul de lichide, astfel că e bine să beți câte un pahar cu apă la fiecare 20 de minute.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de…

4 ore ago

Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech

Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza…

5 ore ago

CJ Timiș cere 126 de milioane de lei, pe Programul Regional Vest, pentru drumul județean spre Mașloc

Unul dintre cele mai tranzitate drumuri județene din Timiș ar putea primi o importantă finanțare…

5 ore ago

Administrația județului Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003,…

5 ore ago