Generala 9: prea la periferie pentru artisti, dar numai buna pentru muncitori

Primăria Timișoara judecă situații similare cu unități de măsură diferite. Profesorilor și elevilor de la Liceul de Arte li s-a permis să facă mofturi doi ani, pentru că n-au vrut să se mute din centrul orașului, în timp ce profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest li se spune, mai mult sau mai puțin pe ocolite, că oricum școala lor e în drum spre desființare.

Mai mulți profesori de la Colegiul Tehnic de Vest au asistat, marți, la ședința de consiliul local în care s-a stabilit că școala lor trebuie să se mute, pentru a face loc Liceului de Arte. Ei i-au spus primarului Nicolae Robu că nu vor plece din actualul imobil şi că spaţiul fostei școli generale nr. 9 nu se potriveşte cu activitatea de învăţământ pe care o desfăşoară. Profesorii spun, de asemenea, că, în condițiile în care 90% din elevii lor provin din mediul rural, acestora le este mai aproape să ajungă la școală de la gară sau autogară. „Nu este o problemă pentru noi să le punem la dispoziţie un autobuz care să îi transporte de la gară sau autogară la şcoală”, a replicat Robu.

„Tot patrimoniul nostru a fost construit cu elevii noştri. Este singurul liceu din Timişoara care şcolarizează constructori, electricieni, instalatori de aer condiţionat, meserii solicitate pe piaţa muncii. Nu se poate ca 470 de elevi să meargă într-o unitate cu spaţiu mai mic şi 200 de elevi să meargă într-un spaţiu mult mai mare”, spune Rivai Eniko, profesoară la Colegiul Tehnic de Vest. Viceprimarul Dan Diaconu i-a avertizat însă pe dascăli că numărul elevilor scade de la an la an şi că ultima soluţie ar fi ca școala să fie desfiinţată.

„Din 470 de locuri sunt ocupate 401. În clasa a noua au fost doar 30 de locuri ocupate. Nu asta este ultima soluţie, mutarea. Din păcate, ultima soluţie ar fi desfiinţarea, dacă lucrurile merg aşa cum sunt în momentul de faţă. Eu cred că, acum, școala generală nr. 9 oferă tot ce ţine de proces de învăţământ efectiv”, a declarat Diaconu. Profesorii și elevii de la Liceul de Arte, a cărui mutare în școala de pe Bd. Rebreanu a fost votată acum doi ani, au refuzat să părăsească imobilul de lângă primărie la vremea respectivă. Unul dintre motivele invocate a fost acela că noul sediu se află… la periferie. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Avarie majoră la Aquatim. Se lucrează intens pentru reluarea furnizării apei/Update. Avaria a fost izolată

Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara intră în Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu domeniul Psihologie

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…

8 ore ago

Timișoara are primul viceprimar votat, Ruben Lațcău

Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…

9 ore ago

Raoul Trifan despre Mircea Geoană: “Poți scoate omul din PSD, dar nu poți scoate PSD-ul din om”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…

11 ore ago

Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis

G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…

11 ore ago

Discuții cu președintele FRF. Conducerea CJT și cea a UPT caută soluții pentru finanțarea echipei de fotbal

Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…

11 ore ago