Arhiva pentru eticheta: liceul de arte

Mitropolia Banatului va achiziționa fostul Liceu de Arte cu bani de la Guvern

Mitropolia Banatului va achiziționa fostul Liceu de Arte cu bani de la Guvern

Mitropolia Banatului devine important jucător imobiliar în zona centrală a Timișoarei. Cu ajutorul unor bani de la Guvernul României va cumpăra clădirile fostului Liceu de Arte din Timișoara, a anunțat deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis. De curând, tot Mitropolia cumpărase clădirea fostului Inspectorat Școlar, aflată în aceeași zonă cu liceul amintit. Guvernul României, prin

Ovidiu Draganescu

Subprefectul cere intrarea școlilor din Timișoara în sistem online din cauza frigului. Doar două licee au aprobat schimbarea

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a cerut în cursul serii de luni convocarea de urgență a Consiliilor de Administrație din școlile timișorene, în vederea luării unei decizii legate de trecerea procesului educațional în sistem online, ca urmare a frigului din clase. În acest moment sunt doar două școli timișorene care au trecut în sistem online.

Viceprimarul Ruben Lațcău: Elevii de la Colegiul Tehnic Henri Conadă intră în online pentru că fostele administrații au preferat asfaltarea drumurilor/FOTO

Elevii de la Colegiul Tehnic Henri Coandă de la Timișoara au trecut de luni în sistem online, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău, după ce a purtat discuții cu conducerea școlii. Conform oficialului, soluția e cea mai bună pentru copii, clădirea nu e reabilitată, iar de vină e fosta administrație pentru că a asfaltat drumuri. În

Liceul de arte

Timişoara e în Europa şi trebuie să ţină cont de patrimoniu, spune consilierul local PSD, Sorin Ionescu

Grupul de consilieri locali ai PSD nu au decis ce poziţie vor aborda în şedinţa de plen de vineri, în ceea ce priveşte Planul Urbanistic Zonal de demolare a Liceului de Arte şi ridicarea acolo a unui nou cartier. Pe tema acestuia există deja numeroase dispute, iar opinia consilierului Sorin Ionescu este că e nevoie

Nu mai e cale de intors: Liceul de Arte Plastice va fi demolat!

Soarta fostului liceu de arte plastice din centrul Timișoarei este pecetluită. Primăria a emis pentru Fundația Caritatea, proprietarul întregului cvartal pe care se află atât fostul liceu, cât și inspectoratul școlar, un certificat de urbanism, practic primul pas spre demolare. Fundația Caritatea va dona PMT o bucată de teren pentru lărgirea străzii 20 Decembrie.

Elevii de la Lenau nu se mai muta la Arte Plastice, ci pe Bd. Republicii

S-a schimbat schimbarea. La două săptămâni de când a anunțat mutarea elevilor de la Lenau în fostul liceu de arte, pe perioada lucrărilor de reabilitare, primarul Nicolae Robu spune că această variantă a picat. Mutarea se va face, dar într-un spațiu al Politehnicii.

Nicolae Robu le declara razboi total fratilor Cristescu!

La o zi după ce a vorbit de grupuri de interese care blochează investitorii, primarul Nicolae Robu revine asupra subiectului. Dacă vineri n-a dat niciun nume concret, acum arată cu degetul spre frații Cristescu, care ar vrea să stopeze ridicarea unui hotel în centrul orașului, posibilă concurență Hotelului Timișoara.

Liceul de Arte ar putea fi demolat! Fundatia Caritatea doneaza o bucata de teren primariei

Strada 20 Decembrie 1989 urmează să fie extinsă la patru benzi, pe tronsonul cuprins între bulevardele CD Loga și Mihai Eminescu. Lucrarea face parte din proiectul Inelului 1 de circulație, nu se știe exact când va începe, dar un lucru e sigur: terenul va fi donat municipalității de Fundația Caritatea.

Scandalul de la Colegiul Tehnic, din nou in sedinta CL

În ședința extraordinară a CL Timișoara se va discuta, marți după-amiază, un proiect care prevede mutarea Liceului de Arte în aceeași clădire cu Colegiul Tehnic de Vest. Varianta ar împăca oarecum cele două tabere, dar apare o altă problemă: cea a împărțirii spațiilor.

Generala 9: prea la periferie pentru artisti, dar numai buna pentru muncitori

Primăria Timișoara judecă situații similare cu unități de măsură diferite. Profesorilor și elevilor de la Liceul de Arte li s-a permis să facă mofturi doi ani, pentru că n-au vrut să se mute din centrul orașului, în timp ce profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest li se spune, mai mult sau mai puțin pe ocolite, că oricum școala lor e în drum spre desființare.

E oficial: Liceul de Arte pleaca din centru si se muta in Iosefin

Proiectul de hotărâre privind mutarea Liceului de Arte în locul Colegiului Tehnic de Vest a trecut, marți, cu 15 voturi. Singurii care s-au opus, așa cum anunțaseră de altfel, au fost consilierii PDL. Colegiul Tehnic va funcționa, din toamnă, în fosta școală generală 9, de pe Rebreanu, acolo unde artiștii nu au vrut să se mute încă de acum doi ani.

Unde si cand a mutat Robu Liceul de Arte?

Primarul Nicolae Robu trece, la capitolul realizări din primul an de mandat, mutarea Liceului de Arte, pentru ca municipalitatea să nu mai plătească chirie. E posbil să-l fi mutat, dar în secret total, pentru că școala funcționează tot acolo, iar Inspectoratul Școlar Timiș nu știe nimic despre un alt sediu.

Primaria ii imputa 500.000 de euro fostului director de la Liceul de Arte

Primăria Timișoara face plângere penală împotriva fostului director și a contabilului șef de la Liceul de Arte Plastice. Municipalitatea a scăpat ca prin urechile acului de o executare silită, pentru o datorie de jumătate de milion de euro către proprietarii imobilului în care funcționează această școală.

Parintii vor plati utilitatile la Liceul de Arte!

O victorie mică în lupta artiştilor pentru sediul din centrul oraşului. Exasperat de îndârjirea cu care Liceul de Arte Plastice se încăpăţânează să rămână în actualul sediu, şeful ISJ Timiş dă un pas înapoi: şcoala poate funcţiona în centru, dacă le sunt asigurate elevilor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii.

Campania pentru Liceul de Arte se muta la prefectura

Reprezentanții Liceului de Arte susțin că, dacă autorităţile locale ar avea bunăvoinţa să iniţieze discuţii cu Fundaţia Caritatea, ar face economii serioase. Evreii vor să lase şcoala timp de un an gratuit în sediul de pe strada Mihai Eminescu nr.2. Edilii locali se încăpăţânează însă să mute școala de arte, pe bani grei, în cealaltă parte a oraşului, pe Bulevardul Liviu Rebreanu.

Cauza Liceului de Arte ajunge la Prefectura Timis

Subprefectul Zoltan Marossy se întâlneşte, joi, cu un grup de părinţii şi dascăli nemulţumiţi de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara. Cu o lună înainte de începerea anului şcolar, aceştia nu ştiu în ce spaţii vor învăţa copiii. Consiliul Local Timişoara a decis, luna trecută, mutarea liceului în fostul sediu al şcolii generale nr. 9.

Top