Categories: Invatamant

Liceul „Socrates”, centru de excelenta cu zero promovati la Bac

Liceul „Socrates” n-a avut, în acest an, niciun promovat la bacalaureat. Școala n-a avut, de fapt, nici măcar clasă terminală, pentru că absolvenții clasei a XI-a de anul trecut s-au transferat, ca să nu dea examen la matematică! Inspectoratul Școlar nu găsește anormală situația. Culmea e că „Socrates” este „Centru de excelență pentru învățarea geometriei”.

La sesiune iunie 2013 a examentului de bacalaureat, la Liceul „Socrates” din Timișoara s-au înscris doi candidați. Niciunul n-a reușit să promoveze. „Sunt doi candidaţi care anul trecut nu şi-au luat bacalaureatul şi anul acesta doar s-au plimbat pe la examen. Cei doi elevi erau de la frecvenţă redusă”, explică Oltea Copaci, directorul unității de învățământ. Anul trecut, liceul a avut aproximativ 30 de absolvenţi care au luat bacalaureatul. În 2013, la „Socrates” n-a existat nicio clasă a XII-a. Asta, deși, la finele anului școlar trecut, a fost o clasă a XI-a. „Suntem liceu de matematică-informatică, iar elevii s-au speriat de bacalaureat. N-am avut ce să fac, le-am dat transferul vara trecută. Majoritatea s-au mutat la filologie. În ultimii ani, foarte mulţi au făcut acest lucru”, susține Copaci.

Liceul Teoretic „Socrates” a fost înfiinţat în 2007, iar în prezent aici învață în jur de 120 de copii. Deși recunoaște că elevii se mută la alte școli ca să nu dea Bac-ul din matematică, Oltea Copaci susține că „Socrates” este centru de excelență în domeniu! „Faptul că noi chiar facem învăţământ de calitate a fost atestat printr-un premiu. În toamna anului 2011 am luat un premiu pe ţară pentru cel mai bun proiect educațional. De patru ani, facem un centru de excelenţă de învăţarea geometriei cu ajutorul calculatorului, chiar ne-am axat pe această felie de matematică-informatică”, a declarat directorul liceului.

Liceul „Socrates” nu va fi sancționat pentru rezultatele dezastruoase de la bacalaureat. Inspectorul școlar general Cornel Petroman nu e deranjat nici de transferul în masă al elevilor, pentru că acesta este reglementat de regulamentul de funcţionare al unităţilor de învăţământ. „Liceul «Socrates» este un liceu particular. S-au înscris doi candidaţi, s-au prezentat la examen şi au căzut, deci procentul de promovare este zero. Ce să fie sancţionat? Sancţiunea este nepromovarea examenului”, a declarat Petroman. Moto-ul liceului este, conform propriului site, „Excelență prin edicație”!

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

15 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

15 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

15 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago