Categories: Sport

Liga I – Dinamovistii, pusi cu botul pe labe la Timisoara!

Nici nu a început bine campionatul, că a început deja să curgă cu acuzații de viciere de rezultat și de cumpărare de meciuri în Liga I. Port-drapel, patronul Astrei, Ioan Niculae, a acuzat voalat CFR că dă bani arbitrilor.

„Am aflat recent că este un club din Ardeal care plăteşte patru-cinci arbitri şi pe şefii acestora cu sute de mii de euro fiecare ca să ia campionatul anul acesta”, a spus Niculae. Totuși, CFR a început prost sezonul, reușind doar o remiză albă la Botoșani, cu un om în plus pe teren încă din minutul 10! Imediat a ieșit la rampă președintele moldovenilor, Valeriu Iftimie, care i-a ironizat pe jucătorii lui Rednic, spunând că „sunt aduși de pe DVD-uri“.

Nici Steaua nu a scăpat de nervii lui Niculae, pe bună dreptate de data asta, părerea mea, după cu bucureștenii au marcat un gol din ofsaid la Piatra Neamț și au fost iertați și de o eliminare! Drept urmare, Crăciunescu, revenit „cu cântec“ în fruntea arbitrilor, a promis că va tăia în carne vie. Radu Petrescu ar putea fi scos de pe lista FIFA după acest meci, la greșelile mai sus amintite adăugându-se două penaltiuri neacordate. Câte unul de fiecare echipă, măcar la capitolul ăsta să nu supere nimeni!

Nimeni nu s-a luat deocamdată de echipa lui Niculae, Astra, care i-a cam băgat în budă pe băieții lui Hagi, după tripla lui Budescu, chiar pe malul mării! Tot un succes clar a obținut și Pandurii, unde Eric, adus de la Mediaș de profu’ Pustai, a dat recital cu FC Brașov. Apropo de Brașov, câțiva fani ai stegarilor care probabil n-au avut chef sau bani pentru deplasarea de la Târgu-Jiu au ținut neapărat să se facă remarcați și au mers la partida Corona – Oțelul doar ca să scandeze „În Brașov doar Steagu’ contează“, aluzie la denumirea veche a lui FC Brașov. Dovadă uriașă de civilizație și bună creștere, nu?

Rapid, rămasă dubios în prima ligă, după un meci de baraj de neînțeles cu Chiajna (Concordia nu avea, oricum, licență pentru prima divizie), acuză arbitrajul din prima etapă, după 1-2 la Vaslui. Nicolae Cristescu a preluat de la Copos nu doar echipa, ci și apucăturile, spunând că „au fost două penaltiuri pentru noi care se puteau da“. Domnu’ Cristescu, haideți, domne, să ne-nțelegem: au fost sau n-au fost penaltiuri? Că dacă „se puteau da“ înseamnă că n-au prea fost. Sau, mă rog, au fost niște faze mai dificil de apreciat… Da’ na, ce să-i faci, „e grele“ cu limba română…

Meme e în largul lui acum, când Becali e la bulău, că n-are cine să-i mai facă concurență la tâmpeniile pe care le spune sau face. După ce a spus la finalul sezonului trecut că Hamsik n-are ce căuta în echipa sezonului în Italia, că nuș ce freză are și l-a criticat și pe Stoian pentru cum s-a prezentat la națională, zilele trecute a smotocit verbal o ziaristă înaintea antrenamentului steliștilor de la Skopje. Băi, prietene, da’ poate că și noi ne-am săturat de tine și de cum te prezinți și mai ales de cum vorbești tu despre unul sau despre altul… Nu mergi tu să-ți vezi de alte chestii, așa, vreo 10, douăj’ de ani, să ne faci să ne fie dor de tine? Te chemăm noi înapoi dup-aia, nu-ți fă griji!

Petrolul, rămasă fără finanțatorul Florian Walter (despre care s-a vorbit că are cancer) și fără golgeterul Bokila, s-a impus la limită la Cluj, în fața lui U. Cât despre Bokila, lipsa lui la Supercupa cu Steaua se datorează într-o anumită măsură și amazoanei Ana Maria Prodan, care își ajută soțul din toate… pozițiile! Se pare că Ana a participat la niște discuții pe care oficialii Petrolului le-au avut cu Kuban Krasnodar pemntru transferul congolezului de 24 de ani! Și, ca o completare, ea îi impresariază pe Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, dar și pe Tibor Selymes, care a ratat funcția de antrenor la Dinamo, pentru că, se pare, s-a prezentat la negocieri alături de soția tehncianului de la Steaua! Deci băieții cu telenovelele, ăștia cu „Înger sălbatic“, „Marimar“ sau „Tânăr și neliniștit“ să vină, frate, și la noi, în România, că are de unde se inspira!

Nervi deja la Dinamo, după înfrângerea de la Timișoara. Mulțescu ar putea fi înlocuit cu Ionuț Chirilă, văzut de Negoiță ca un antrenor mai potrivit pentru reconstrucție, sau de Bergodi. Deși Dinamo și-a promovat vânzarea de abonamente printr-un filmuleț ironic la adresa rivalilor din Ghencea, în care niște lupi mănâncă niște oi după ce le fugăresc printr-un labirint, câinii au fost înghițiți pe nemestecate de puștii Timișoarei, care au început excelent campionatul. Mai e totuși mult până departe. Adică 33 de etape. Și problemele cele mai mari n-ar fi de ordin sportiv, ci financiar. La cum se preconizează, e foarte posibil ca mai multe cluburi din prima ligă să nu poată să încheie campionatul din punct de vedere al banilor. Atunci, chiar dacă noua trupă a Timișoarei nu va realiza un sezon deosebit, e, poate, mai important să fie asigurate lichiditățile, pentru ca ACS să fie și la anul în prima divizie.

Și mă gândesc că, între o plimbare exotică printre palmieri sau chiar o tură cu metroul prin centru, iubitorii de fotbal pot poposi o dată la două săptămâni pe arena de lângă „Studenți“, pentru a încuraja pe ACS Poli. Poate că „AC Recaș nu e Poli“, dar băieții care joacă acum pe „Dan Păltinișanu“ reprezintă totuși Timișoara în prima ligă. Până acum, chiar cu succes… (foto: Sebastian Tătaru)

Share
Published by
Adrian Bulubasa

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago