Primaria Timisoara nu a platit palmierii plantati in centrul orasului!

Prezentați drept o mare realizare în materie de peisagistică în Timișoara, palmierii „lui Robu” n-au fost încă achitați. Deși primarul susține că arborii au costat 10.000 de euro, cei de la Horticultura spun că suma totală cu care au fost achiziționați e doar jumătate din cea anunțată. Oricum, aceasta n-a fost încă plătită.

Primăria Timişoara nu a achitat încă cei 40 de palmieri plantaţi de Horticultura la începutul lui iunie. Asta, chiar dacă nu este vorba decât de aproximativ 5.800 de euro, fiecare palmier importat din Olanda valorând 145 de euro. Suma se „bate” cap în cap cu aceea anunțată de Nicolae Robu, care a spus că nu înțelege de ce se face atâta caz, deoarece copacii n-au costat „decât 10.000 de euro”.

Dincolo de aspectul financiar, se pare că palmierii ar fi trebuit să aibă cu totul altă destinație. Cei de la Horticultura ar fi vrut iniţial să planteze palmierii în scuaruri, în nişte containere mai mari, nu în ghivece pe mijlocul drumului. Se pare însă că primarul Nicolae Robu a ţinut morţiş să fie amplasaţi pe mijlocul şoselei. „Palmierii arată foarte bine, chiar dacă nu trebuiau puşi pe mijlocul drumului. Ar fi trebuit puşi în scuaruri, în containere mari, şi arătau foarte bine. Nici în momentul de faţă aceşti palmieri nu au fost decontaţi la primărie. Nu reprezintă o sumă mare, fiecare palmier a costat în jur de 145 de euro”, ne-a declarat Andrei Drăgilă, directorul de la Horticultura.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago