Robu: „Nu suntem chiar in tara nimanui, problemele nu se rezolva cu proteste”

Primarul Nicolae Robu nu e impresionat de anunțul profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest, care spun că vor organiza proteste împotriva mutării la fosta școală generală 9. El spune că imobilul din zona Iosefin e mult prea mare pentru câți elevi are liceului și, în plus, e perfect pentru elevii de la Arte Plastice.

Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest care au asistat, marți, la şedinţa de consiliu local au anunţat că vor face şi ei la rândul lor proteste, pentru a nu fi mutaţi la Şcoala Generală nr 9. „Problemele nu se rezolvă cu proteste. Există dreptul democratic de a protesta, nu este nici o supărare, dar deciziile se iau în cadru legal de cei ce au compenţa să ia deciziile, în speţă, consiliul local. Nu suntem chiar în ţara nimănui, în care fiecare poate să facă orice şi dacă protestează rezolvă problema. Câteodată apar şi hotărâri care pe unii îi deranjează, dar dacă ele sunt raţionale – şi consiliul stabileşte dacă sunt raţionale până la urmă, şi alegătorii dacă dau votul sau nu îl mai dau, atunci hotărârile trebuie luate”, a replicat primarul Nicolae Robu.

Mutarea se va produce de la începutul anului şcolar. În urmă cu doi ani, când s-a votat, tot în CL Timișoara, mutarea în același imobil de pe Bd. Rebreanu a Liceului de Arte Plastice, aleșii locali au greșit, crede acum Robu. „Ar fi trebuit ca, după ce s-a constat că acea clădire nu corespunde, să se corecteze acea eroare. Consiliul însuşi să vină şi să anuleze acea hotărâre”, a explicat liberalul, ai cărui colegi de partid au votat și ei, la vremea respectivă, pentru mutare.

Nicolae Robu e categoric: clădirea fostei „generale 9” e prea mică pentru elevii de la Arte. „Ei au lucrări de laborator, să le numim altfel specifice în domeniul artelor plastice, şi toate analizele făcute după standardele în vigoare arată că nu se pot desfăşura toate activităţiile în Şcoala Generală nr 9, care arată foarte bine. La Colegiul de Vest, din păcate, numărul de elevi este în scădere şi nu putem să ţinem blocate acele spaţii”, a mai spus primarul. Nici măcar argumentul că majoritatea elevilor de la Colegiul Tehnic provin din mediul rural și fie fac naveta ca să vină la școală, fie stau la internat n-a contat. Robu a spus că „nu e o problemă” să le pună la dispoziție un autobuz.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

15 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

17 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

21 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

21 de ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

21 de ore ago