Stoia i-a luat lui Robu internetul wireless din parcuri

Viceprimarul Traian Stoia mai rezolvă o problemă spinoasă a Timișoarei: dă internet gratuit în parcuri. Asta, după ce a constatat că proiectul similar al primarului Nicolae Robu, anunțat în toamna anului trecut, e… sublim, dar lipsește cu desăvârșire.

Timişorenii vor avea acces la internet gratuit din această toamnă, în 11 parcuri, printr-o rețea wireless a cărei paternitate și-o asumă, mândru, viceprimarul Traian Stoia. Social-democratul susține că a discutat cu o firmă de telefonie mobilă care va oferi acest serviciu peste câteva săptămâni. Astfel, timișorenii se vor putea da pe net în Parcul Copiilor, Parcul Rozelor, Parcul Central, Parcul Botanic, Parcul Karlsruhe, Parcul Poporului, Parcul Soarelui, Parcul Alpinet, Parcul Carmen Sylva, Parcul Girocului şi la Grădina Zoologică.

În octombrie 2012, primarul Nicolae Robu anunța, triumfător, că „am semnat un contract cu Vodafone, în urmă căruia toate parcurile mari din Timișoara vor avea internet wireless. Este o donație din partea acestei companii de telefonie, care a decis să facă un act de caritate de interes public și astfel se va putea bucura de simpatia cetățenilor”. Ce s-a ales de „actul de caritate de interes public”? Praful, cel puțin conform viceprimarului Stoia. „A mai existat un proiect asemănător, cu wireless în parcuri, însă nu s-a implementat. A fost sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Cel de acum va fi implementat în toamnă, aceasta este promisiunea”, a declarat social-democratul.

Pus pe tăiat cheltuieli, Stoia a mai anunțat că a obținut o reducere de 150% la contractul pentru telefoanele mobile ale PMT, care a plătit, până în iunie, peste 5.000 de euro lunar, pentru convorbirile angajaţilor. „Pentru telefonie plătim 2.000 de euro pe lună. Am obţinut o reducere de 150%, o dublare a puterii pentru internet în primărie, de asemenea am obţinut 202 telefoane noi, o serie de beneficii pe care firma a înţeles să le ofere. Este vorba de aceeaşi firmă, care a venit cu oferta cea mai bună”, a conchis viceprimarul.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago