Categories: Social

Timisorenii se gandesc de doua ori inainte sa plece in vacante cu autocarul

Tragedia din Muntenegru, în care 18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi, i-a pus pe gânduri pe potențialii turiști. Agențiile nu au înregistrat cereri masive de anulare a rezervărilor pentru vacanțe, dar recunosc că, pe viitor, e foarte posibil ca timișorenii să prefere excursiile individuale, în defavoarea celor de grup.

În 23 iunie, un autocar care ducea în vacanță 47 de români s-a prăbușit într-o prăpastie din Muntenegru. În urma accidentului au murit 18 persoane, din care două din Timișoara, fiind rănite grav alte 29. Ancheta care urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat în acest caz e încă în curs de desfășurare, dar încep să iasă la iveală detalii grave.

Firma care transporta românii implicaţi în accident nu are licenţă, iar compania de la care această firmă a închiriat autocarele are licenţă în alt judeţ, fapt interzis de lege. Gregory Tour, firma care avea autocarele, are licenţă de transport pe judeţul Ilfov, deşi sediul social se află în Bucureşti. Cea de-a doua firmă, Gregory Holiday, care a efectuat transportul în Muntenegru, nu are deloc licenţă de la ARR. În plus, șoferul aflat la volan în momentul în care s-a produs accidentul nu avea forme legale de muncă.

Dramaticul eveniment aduce din nou în discuție problema siguranței celor care pleacă în concedii cu autocarele puse la dispoziție de firmele de turism. Mulți dintre cei care ar vrea să meargă în excursii în străinătate se gândesc acum cu groază la drum. „Vom merge în concediu, numai că nu ştim ce să facem. Ne e frică acum, după ce s-a întâmplat în Muntenegru. M-aş gândi de trei ori dacă să merg sau nu cu autocarul. Probabil, în primă fază, acum nu m-aş duce”, ne-a declarat o timișoreancă, în timp ce studia ofertele de vacanță afișate în geamul unei agenții de turism din centrul orașului.

Ne e frică mare. Vroiam să plecăm în august, chiar în Muntenegru, unde am mai fost de două ori în anii trecuți. Acum rămânem aşa, cu semnul întrebării. Suntem cu inima strânsă, să mergem, să nu mergem…”, spune un alt bărbat, care ieșise cu mai multe pliante în mână dintr-o agenție de turism. Deocamdată, reprezentanţii agenţiilor de turism nu au primit cereri masive de anulare a concediilor în Muntenegru. Agenții de turism recunosc însă că, pe viitor, e posibil ca oamenii să opteze mai mult pentru sejururi individuale, cu maşina proprie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago