Categories: Invatamant

Aberatii la titularizare: au luat nota 10, dar n-au posturi

Nu mai puțin de 103 contestații au fost depuse până acum de cadrele didactice care au vrut să fie titulare pe posturi. În Timiş, aproape 1.200 de candidaţi au dat examen pentru cele 140 de posturi și aproape 500 au obţinut note peste 7. Culmea este că, deși unii dintre ei au luat 10, nu există locuri pentru ei.

„Lucrările vor fi reevaluate în centrele în care s-a susţinut proba de concurs. Ele vor fi evaluate de o altă comisie. Aşteptăm rezultatele de la aceste constestaţii şi vom trage linie”, spune inspectorul şcolar general adjunct Aura Danielescu. Opt profesori au obţinut note de 10. Doi dintre aceştia optează pentru istorie, însă nici în 2013 nu există posturi titularizabile la această disciplină. „La istorie sunt doar fracțiuni de normă, sunt ore răzleţe, care nu sunt titularizabile şi acest lucru chiar se repetă în ultimii ani, pentru că pe disciplina istorie sunt note foarte mari, fără ca profesorii să aibă a posibilitatea să se titularizeze. E frustrant pentru ei să înveţe, să obţină astfel de note şi, până la urmă, în fiecare vară, să procedeze la fel şi să nu aibă nicio stabilitate”, mai spune Danielescu.

Nici la geografie nu este niciun post titularizabil, iar la biologie şi chimie sunt doar câte unul. De celalaltă parte, sunt 38 de posturi pentru educatoare în limba germană, însă doar o singură candidată a obţinut notă peste 7. „Avem multe locuri titularizabile la educatori în limba germană. Sperăm ca acea colegă să opteze măcar pentru unul dintre ele. Multe posturi vor rămâne neocupate până în luna septembrie, când aşteptăm să apară, din partea ministerului, o posibilitate de a se organiza concursul la nivelul unităţii de învăţământ, în timpul anului şcolar”, ne-a mai declarat inspectorul școlar general adjunct.

Joi vor fi anunțate rezultatele finale, iar prima etapă de repartizare a cadrelor didactice pe locurile vacante se va desfăşura vineri, pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată. A doua etapă va avea loc pe 14 august, pentru încadrarea în învăţământ pe o perioadă determinată.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago