Dacă laboratorul Aquatim spune că apa care curge la robinetele timișorenilor e bună de băut înseamnă că așa e. Laboratorul deține acreditare RENAR, organism național de acordare a licențelor, pe diverse standard, care nu se poate obține decât după îndeplinirea mai multor condiții foarte stricte.
Laboratorul Aquatim monitorizează calitatea apei potabile din Timişoara şi din judeţ, a apei netratate din Bega şi din foraje şi a apei uzate. De asemenea, laboratorul asigură, contra cost, verificări de calitate în cazul reclamaţiilor şi diverse analize de apă. În total, sunt analizaţi peste 40 de indicatori, pentru apă potabilă şi apă uzată.
Recent, laboratorul a trecut cu bine prin auditul periodic RENAR, detaliu foarte important în procedura de certificare și avizare. Calitatea apei potabile este monitorizată continuu, începând cu procesul de tratare şi până la robinetele din casele consumatorilor. Săptămânal, în reţeaua de distribuţie sunt verificate probe de apă de la 32 de puncte de control din oraş, stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică. Anual sunt prelevate 9.500 de probe de apă și sunt determinați 63.000 de indicatori.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…