Categories: Ziaristu' de terasă

Base, EBA si tiganii

După ce-a jucat tontoroiul prin tot Ardealul, urlând din toți bojocii că vrea să bea sânge de ungur, Băse cel iute la mânie s-a înmuiat dintr-o dată când a auzit că unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, așa-zisul rege Cioabă, și-a luat inima în dinți și a plecat dintre ai lui.

Cu un alt bun prieten din aceeași etnie la bulău, și mă refer aici la Bercea Mondial, Băse a rămas fără parteneri de enorme și hidoase paranghelii cu fuste colorate în cap. Mai ales că la ungurii pe care-i iubea acum un an și care l-au salvat la referendum nu se mai poate întoarce după ce-i băgă în mamele lor de bozgori. Evident, pe clare motive electorale! Așa că dintre minorități îi mai rămaseră țiganii cei iute de mână ai lui Cioabă, Mondial și Romeo Fantastic.

Multă lume își dă cu părerea că marea dragoste prezidențială față de această etnie ar avea rațiuni electorale. Vezi, Doamne, la anul, toți balaoacheșii o să dea buluc s-o voteze pe EBA pentru un nou mandat de parlamentar. Că ce plictisitor ar fi Parlamentul European fără cel mai exotic reprezentant al său! Cărei EBA „tăticul” i-a și făcut deja partid, fie vorba între noi, pe nume de Mișcare Populară. Orice s-ar spune însă despre Băse, numai că e prost nu se poate zice. Și probabil știe și el că țiganii nu prea votează, fie și pentru că nu au acte. Iar care totuși votează, nu o fac la comandă după cum le spune Cioabă la televizor. E drept, ei votează la comandă, dar pe bani. Și o știu cam toate partidele ce ușor poți cumpăra voturile țiganilor, cumpărînd simpatia bulibașelor.

Unde mai pui că o mare dragoste afișată pentru țigani îți poate îndepărta voturile românilor. Sau măcar ale acelor români care, în străinătate fiind, se simt umiliți din cauza țiganilor care au trecut pe acolo. Ca să nu mai vorbesc despre cei care atunci când s-au dus să-și strângă roadele de pe câmp, nu le-au mai găsit… Astfel că toată mișcările din ultimele zile ale lui Băse pot avea ca motiv chiar o dragoste sinceră față de Cioabă și etnia sa. Să nu uităm, Cioabă a fost oaspete de seama la nunta lui EBA! Iar dacă totuși e vorba de motive electorale, o fi de vină soarele puternic din ultimele zile. Că nu cred acum că vrea să fie urmașul lui Cioabă pe tronul de monarh autoimpus al țiganilor. Deși, nu m-aș mira ca EBA să-și dorească și acest lucru.

Cât despre retractările din ultimele zile ale lui Băse, că nu s-ar fi implicat pentru ajutorarea lui Cioabă, le-a făcut praf chiar inteligenta de fii-sa. Care s-a grăbit să-l înjure pe Ponta pe Facebook că nu are inimă creștinească și nu ajută un amărât de om precum Cioabă, din „ură politică”. „Amărât” cu un palat care costă cât locuințele a 1.000 de români, români care n-au cerut niciodată avion prezidențial sau SMURD și bani de la buget pentru a se opera. Și de soarta cărora lui EBA nici că-i pasă.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago