Primăria speră să câştige definitiv procesul pentru unul dintre corpurile Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Este vorba despre imobilul în care funcționează secțiile de chirurgie, din cauza căruia unitatea spitalicească a avut conturile blocate. Viceprimarii Timișoarei au opinii complet diferite în acest caz.
Primăria se judecă în continuare cu o anume doamnă Reibert, căreia i s-a retrocedat clădirea în care sunt secțiile de chirurgie ale spitalului de copii. Municipalitatea are, din martie, o hotărâre definitivă, dar nu irevocabilă, prin care fost intabulată provizoriu pe acest imobil. Reprezentanţii primăriei vor merge în continuare cu procesul. „Spitalul de Copii are cele mai mari probleme din punct de vedere patrimonial. Este vorba despre retrocedări în natură realizate înainte ca primăria să deţină acest spital. Ultima problemă ţinea de retrocedarea chirurgiei, care, din punctul de vedere al primăriei şi al tribunalului, s-a realizat ilegal. Există un dosar la Direcţia Naţională Anticorupţie, mai ales în condiţiile în care, legal, doamna Reibert nu avea cum să obţină acest imobil în natură”, spune viceprimarul Dan Diaconu.
Restanța de 500.000 de lei pentru care spitalul a avut conturile blocate datează din perioada 2007-2010. Suma a fost plătită marți de spital, iar Diaconu spune că banii vor fi returnați după finalizarea procesului. „A existat o poprire pe conturile spitalului de copii, pentru o chirie neplătită din perioada în care spitalul nu era în patrimoniul primăriei. Suntem convinşi că aceşti bani vor fi recuperaţi de la fostul proprietar. Statul român este intabulat provizoriu deja în cartea funciară”, a mai declarat Diaconu. Plata uriașei chirii restante aduce cu sine alte probleme pentru spitalul de copii, care ar putea rămâne fără bani. „Pe de altă parte, din punct de vedere al cheltuielilor, spitalul de copii se află în dificultate tocmai pentru că a plătit acestă sumă din fonduri proprii. În prima şedinţă de CL vom încerca să acoperim o parte din utilităţi şi din cheltuielile de funcţionare ale spitalului”, a mai spus Diaconu.
Marți după-amiază, viceprimarul Traian Stoia nu se arăta la fel de înțelegător față de problemele celui mai mare spital de copii din România, în afara Bucureștiului. Social-democratul susținea că vina pentru poprirea pe conturi aparține managerului Ovidiu Adam. „Primăria are obligaţia să îngrijească clădirile aflate în proprietatea ei şi să plătească chiria, dacă este cazul. Managerul spitalului anunţă că sunt conturile blocate, dar el trebuia să gestioneze corect banii pe care îi are de la casa de sănătate. În condiţii normale, banii aceia trebuiau să ajungă. Dacă se fac depăşiri de costuri este vina managerului”, declara Stoia. El a omis din ecuație două elemente esențiale: datoriile provin dintr-o perioadă în care Adam nu era director, iar banii de la CJAS pot fi folosiți doar pentru medicamente și servicii medicale.
Între frumoșii ani 1996-2014, trei funcționari ai municipalității timișorene au semnat, fiecare după putință și…
Duminică, 22 decembrie, de la ora 17.30 la Căminul Cultural din Şag va avea loc…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…