Ultimul cuvant al lui Robu bate semnatura lui Stoia: cluburile se redeschid

Cele patru cluburi închise săptămâna trecută de Traian Stoia vor fi redeschise. Primarul Nicolae Robu a decis că nu se impune o sancțiune atât de drastică, întrucât trebuie analizat cu atenție fiecare caz. Nu de alta, dar s-ar putea ca, la un moment dat, unii timișoreni să ceară interzicerea clopotelor catedralei, pentru că îi deranjează bătaia acestora!

Primarul Nicolae Robu a explicat că n-a ştirbit în niciun fel autoritatea viceprimarului Traian Stoia, după ce a decis anularea hotărârii de suspendare a celor patru cluburi. „Sunt primarul oraşului şi, prin urmare, trebuie să am ultimul cuvânt în orice decizie. Ar fi trebuit să mă consulte, dar ăsta este un subiect pe care nu vreau să îl discutăm, pentru că este consumat. Eu nu mă pierd în detalii şi nu mă implic în conflicte inutile. Nu am nici un conflict cu viceprimarul Traian Stoia, colaborăm, se mai produc mici disfuncţii, ca în orice sistem. Despre asta a fost vorba, nu facem o tragedie din asta”, a declarat Robu.

Liberalul susține că decizia de a redeschide cluburile a fost luată pe baza a mai multor argumente, nu doar în urma sondajului de pe Facebook. El n-a făcut însă publice aceste argumente. „Cele patru cluburi îşi reiau activitatea după programul care le-a fost aprobat, nu s-a produs nici o schimbare în această privinţă. Nu ştiu care este programul”, a mai spus Robu. Conform unui acord de funcționare semnat și de el, pe 14 iunie, unul dintre aceste cluburi poate funcționa doar vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8 și 22.

Conform edilului șef, depăşirile de zgomot vor fi sancţionate în continuare, dar după criterii mai stricte. „Acolo trebuie văzut dacă se produce o perturbare semnificativă. Într-un oraş, fiecare ajunge să fie deranjat, ba de un aspect, ba de altul. Unii s-ar putea plânge mâine că îi deranjează clopotele catedralei şi vor cere să nu mai bată clopotele, că nu pot dormi”, a mai spus Nicolae Robu. Între timp, polițiștii locali au rămas fără aparatul care le permite să măsoară nivelul zgomotului. Sonometrul a fost dus la recalibrat chiar în mijlocul acestui scandal.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

48 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

52 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago