Trei intervenţii complicate de anevrism au fost efectuate luni la Timişoara. Este vorba despre un pacient cu o formă rară de anevrism gigant şi alți doi bolnavi care se află pe lista de așteptare pentru a beneficia de un transplant renal.
Pacienții care așteaptă transplantul renal erau obligați să treacă prin această intervenție. Fără aceasta, transplantul nu poate fi efectuat, pentru că aorta este foarte dilatată în apropierea arterelor renale „Cel de-al doilea pacient are o formă mai rară de anevrism gigant al arterei iliace interne, cu risc crescut de ruptură. El a fost operat pentru a evita aceasta complicaţie catastrofală”, spune şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, Marian Gaşpar.
„Operaţiile au fost efectuate împreună cu prof. dr. Csaba Dzsinich, de la Spitalul NATO din Budapesta. Nu e prima dată când facem împreună acest gen de intervenție, pentru că experiența sa în domeniu este cea mai mare din Europa”, mai spune Gașpar. În prezent, la Timișoara nu se face transplant renal, însă medicii de la Spitalul Județean au făcut mai multe demersuri pentru a relua activitatea. A fost găsit şi un donator compatibil cu unul dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală, însă transplantul nu a mai avut loc din cauza unui accident în care a fost implicat donatorul.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…