Categories: Ziaristu' de terasă

Dupa Poli – Viitorul, o singura intrebare: la ce se pricepe Furtado ala?

ACS Poli a făcut vineri de departe cel mai slab joc din acest sezon, în fața Viitorului Constanța. Un meci nul din toate punctele de vedere, după trei eșecuri consecutive. Dincolo de meciul extrem de anost practicat de timișoreni, cu un punct norocos scos datorită Nuno Claro, o altă chestiune a fost extrem de frapantă. Și anume, tipul acela de-l cheamă Furtado, care l-a înlocuit pe golgeterul Szekely. Un individ înalt, închis la culoare (nu zic negru, să nu fiu acuzat de discriminare), împiedicat până la Dumnezeu și înapoi.

Nu știu exact cine l-a adus la echipă, nu știu dacă s-a încasat și comision pe el, nu știu ce salariu are. Dar mi-e clar un lucru. Individul are nimic în comun cu fotbalul cam ce am eu cu limba chineză. Poate e bun la baschet, la volei, la popice sau la țurcă. Poate e priceput la alte lucruri: să zugrăvească, să spele parbrize de mașini, să arunce cu pietre după câini maidanezi. Dar, în mod cert, n-are nici cea mai mică treabă cu fotbalul. Cred că nici prin „promoție” nu găsești indivizi atât de slabi (mă feresc să spun fotbalist sau jucător de fotbal). Nu știe să lovească mingea, nu știe să facă o preluare, nu știe să se demarce, nu știe nici măcar să alerge. N-a făcut Szekely un meci bun, dar sunt convins că și trezit noaptea din somn sau după zece sticle de vin de Recaș, e infinit mai bun decât acest Furtado. Tot respectul pentru Velcea, dar el nu vede la antrenamente ce om are? A jucat câteva minute bune și la Vaslui și a făcut-o la fel: zero barat.

Am înțeles c-ar fi jucat pe la AEK Atena. Nu știu, ar trebui verificat, poate e doar o „sosie-tiz” a celui care fost pe acolo. O fi vreo substituire de persoane. Poate ar trebui anunțată Poliția. Sau poate clubul ar trebui să sesizeze Protecția Consumatorului, fiindcă a cumpărat o marfă deteriorată. Dacă nu, timișorenii care au fost la stadion ar putea sesiza OPC, fiindcă cei de la club le-au prezentat un culegător de banane pe post de jucător de fotbal. S-o fi chemând el Furtado, dar mai degrabă, anagramându-i numele, e un „futador” al speranțelor timișorenilor.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago