Categories: Social

Ion Raducanu insista ca “Timisoara pute a cauciuc!”

Deputatul UNPR Ion Răducanu continuă războiul cu cei de la Continental, pe motiv de poluare. De această dată pe calea Facebook-ului, după ce prin pârghii parlamentare nu a reușit mai nimic.

Încă din timpul campaniei electorale, Ion Răducanu, deputat al Colegiului IV (cel mai expus gazelor emise de fabrica de cauciuc de la Pădurea Verde), a promis că se va lupta prin metode parlamentare împotriva poluării produse de Continental. În luna mai el a făcut o interpelare la adresa ministrului Mediului, Rovana Plumb, privind noxele simțite de mii de timișoreni din zonă, dar inodore pentru autorități. După câteva luni, Rovana Plumb a catadixit să-i răspundă, afirmând că, de la București, nu simte niciun miros de la Continental.

Astăzi, Răducanu a semnat printre primii o petiție care circulă pe Internet, petiție pe care a popularizat-o și pe Facebook. Aceasta este adresată primarului Timișoarei, Nicolae Robu și are titlul „Timișoara pute a cauciuc!”. „Încă din martie 2011, Comisia Europeană transmite Timișoarei că încalcă regulile europene de mediu, prin depășirea limitelor admise ale poluării, iar un raport al Organizației Mondiale a Sănătății ne poziționează în topul celor mai poluate cinci orașe din Europa (…) Noi, timișorenii, ne tratăm (chiar și de plămâni) la cele două spitale aflate la nici 500 metri distanță, mergem la festivaluri la Muzeul Satului, iar cu copiii la Grădina Zoologică din zonă. În tot acest timp respirăm aer cu miros de cauciuc ars. Domnule primar, Timișoara pute a cauciuc. Orice altă exprimare mai delicată și mai corectă politic este inacceptabilă. Reformulările de tip „nu e poluare, e doar un ușor disconfort olfactiv” sau ‚graficele nu indică poluare, nu putem să amendăm Continental pentru miros” jignesc inteligența și demnitatea locuitorilor din oraș. Nu putem admite ca Timișoara să ridice pretenții de oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii în timp ce în orașul nostru aerul e pestilențial și dăunător sănătății(…) Nu mai acceptăm ca grafice impecabile să fie eterne scuze, dar noapte de noapte să ne sufocăm de miros de cauciuc”, se arată în petiție.

Acum, e discutabil cât de receptiv va fi primarul Nicolae Robu la petiția lansată în mediul on-line. Nu de alta, dar, dacă în campania electorală, era de acord cu timișorenii care locuiesc în zonă, după ce a urcat pe scaunul de primar s-a sucit cu 180 de grade. Ca atare și Continental-ul a devenit un partener al primăriei la diferite activități, ultima dată sponsorizând „Cursa rățuștelor” din cadrul Festivalului Bega Bulevard, organizat de municipalitate.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

4 ore ago