Prin Decizia Civilă nr. 405/06.03.2013, Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în condițiile în care un plan de reorganizare al unei societăți a fost aprobat de toate categoriile de creditori, potrivit legii, iar planul cuprinde toate mențiunile obligatorii conform art. 95, lit. A-L si 101, alin. 1 din Legea nr. 85/2006, judecatorul sindic nu este obligat să solicite opinia suplimentară a unui alt practician în insolvență, prevederea legală fiind o opțiune, nu o obligație.
Citește aici textul integral al Deciziei Civile nr. 405/06.03.2013, emisă de Curtea de Apel Timișoara
Astfel, potrivit art. 101 alin. 1 din Legea nr. 85/2006, judecatorul sindic poate să ceară unui practician în insolvență să-și exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului de reorganizare ulterior analizei planului de către judecătorul sindic desemnat în cauză, însă numai în cazul în care consideră necesară această solicitare.
Prin urmare, în mod corect, judecătorul sindic a constatat că opinia proprie asupra viabilității planului de reorganizare al debitoarei SC L. SA, nu are nevoie de o opinie suplimentară pentru consolidare sau infirmare, fiind suficiente argumentele din plan și din raportul de cauze, astfel că a respins cererea privind desemnarea unui alt practician care să-și spună opinia în cauza de față.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…