Categories: Invatamant

Promisiune de la primarie: toti elevii de la Lenau vor invata de dimineata

Primarul Nicolae Robu a anunţat marți că la Liceul Lenau cursurile se vor ţine de dimineaţă. Până la finalizarea construcţiei noului corp al liceului, vor fi amenjate 12 săli de clasă într-o hală a RATT, de pe strada Intrarea Doinei, unde erau distribuite, pe vremuri, abonamentele pentru pensionari.

Cursurile nu se vor ţine de dimineaţă chiar de la începerea noului an şcolar. Primăria a anunţat că au fost amenajate câteva săli de clasă în internat şi că urmează să mai fie reamenjat un spaţiu ce aparţine RATT-ului de pe Intrarea Doinei. Investiţia se ridică la 1 milion de euro şi lucrările vor începe imediat după următoarea şedinţă de Consiliu Local. “Nu se va putea ca din prima zi de şcoală să fie cursuri numai de dimineaţă, dar pe parcursul anului şcolar toţi elevii de la Liceul Lenau vor ajunge să studieze de dimineaţă. Am amenajat un număr de săli de clasă la internat. Duminică am fost în echipă să vedem spaţiul de pe Intrarea Doinei. Acolo a existat un proiect al RATT de amenajare a unor spaţii pe structura de rezistenţă a unei hale şi vom pune în operă acel proiect cu foarte mici modificări pentru a realiza acolo 12 săli de clase foarte bune dată fiind geometria ei. Există autorizaţie de construcţie şi nu trebuie decât ca Primăria să finanţeze acest obiectiv de investiţii al RATT. Obiectivul va fi folosit din nou de RATT după ce va fi gata noul corp de clădire de la Lenau”, spune edilul şef..

Lucrările la faţada Liceului Nikolaus Lenau nu vor începe însă anul acesta. “Joi urmează să vină 23 de ferestre care să acopere, până la începutul şcolii, clasele din cadrul liceului. Nu cred că vom da ordin de începere a lucrărilor la faţada liceului anul acesta. Lucrările sunt în întârziere din cauza firmei care a câştigat licitaţia şi are dificultăţi financiare”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

15 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

16 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

16 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

17 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

18 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

19 ore ago