Vreți să învățați istoria vinului, să vă specializați în tehnici de degustare și de servire sau să știți cum să asociați vinul cu bucatele? Școala de somelieri organizată, în această toamnă, de Cramele Recaş vă poate oferi răspunsurile la orice întrebări legate de domeniul vinului. Dacă știți să răspundeți la întrebările de la preselecție, puteți face cursul gratuit.
Școala de somelieri oferă celor pasionați de acest domeniu posibilitatea să învețe atât despre vinurile lumii, cât și despre istoria și conceptul altor băuturi de marcă și produse premium precum whisky, cognac și trabucuri. Cursurile se vor desfășura timp de cinci săptămâni, în Timișoara și la Cramele Recaș, sub îndrumarea unora dintre cei mai renumiţi somelieri, precum Cornelia Toma, „mama somelierilor din România”, Florin Voica, Alexandru Dan, Florin Ivan și Ionuț Făcăleț. Participanţii vor cunoaște, de asemenea, chefi cu reputație internațională: Alexandru Răzvan, fost component al echipei El Buli, de cinci ori cel mai bun restaurant din lume, Ionuț Sușala și Nicolaie Tomescu.
Absolvirea cursului se va face în baza unui examen final, iar diploma este acreditată de Consiliul Naţional de Formare a Adulților. Costul, în mod normal, al unui astfel de curs este de 1.400 lei, însă pentru a încuraja participarea şi a-l face mai accesibil, Cramele Recaş va subvenţiona o parte din sumă, astfel că acesta va costa doar 400 de lei. În preţ sunt incluse cursurile, vinurile și preparatele degustate, materialele informative și transportul la cramă. Înscrierea se face în urma unei preselecţii, la ora și data stabilită în momentul programării. Examenul de preselecție va consta în câteva întrebări de bază, iar participantul cu cel mai mare punctaj va beneficia de curs gratuit. Locurile sunt limitate la numărul de 25. Înscrierile şi programările se fac aici.
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…
Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…
Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…