Categories: Social

Viceprimarul din Recas, acuzat de intimidare la adresa unui ziarist

Patronul unei televiziuni on-line din Timișoara susţine că a fost reţinut ilegal de polițiști, la intrarea în Primăria Recaș. Ovidiu Icobescu voia să-i ia un interviu viceprimarului Alin Neamţu, pe tema atribuirii unor lucrări fără licitaţii. El s-a ales și cu o amendă de 500 de lei, pentru că ar fi intrat în curtea primăriei, după terminarea programului de lucru.

„Miercuri l-am sunat pe viceprimarul Alin Neamţu pentru o declarație în privinţa unor locuinţe sociale construite ilegal. Nu a vrut să vorbim la telefon, ci a trimis o maşină după mine, pentru a-mi acorda un interviu la primăria din Recaş”, spune Ovidiu Icobescu (foto). Lucrurile au luat-o însă razna de îndată ce acesta a ajuns la Recaș. „La intrarea în primărie am fost întâmpinat de doi jandarmi care m-au legitimat, m-au scos în curte şi mi-au zis că sunt reţinut, pentru că viceprimarul a identificat o problemă în legătură cu mine. După o oră mi s-a adus la cunoştinţă, printr-un proces-verbal, că 2 septembrie am intrat în perimetrul primăriei după programul de lucru şi aş fi realizat nişte fotografii”, ne-a spus Icobescu.

Omul a încercat să le explice că, în momentul aşa-zisei intrări neautorizate, poarta era deschisă. În plus, cetăţenii din Recaş intră zilnic după program în curtea primăriei, pentru a-şi plăti cablul tv şi nimeni nu le are treaba. „Nu m-au ascultat şi m-au amendat cu 500 de lei. Mi s-a comunicat că nu sunt liber să plec până nu vine poliţia şi că viceprimarul vrea să facă o plângere împotriva mea pentru hărţuire. Consider că totul a fost o măsură de intimidare pentru a renunţa la investigaţiile legate de administraţia din Recaş. Voi da în judecată autorităţile şi voi continua anchetele”, ne-a mai spus Ovidiu Icobescu.

Șeful de post de la Recaş, comisarul şef Nicolae Istrat, susţine că este vorba despre o simplă amendă. „Ziaristul a fost amendat pentru că ar fi intrat în primărie după program. Viceprimarul a chemat un echipaj de poliţie. Nu a fost reţinut, ci doar amendat”, ne-a declarat Istrat. Viceprimarul Alin Neamţu nu a vrut să detalieze povestea, susţinând că este într-o întâlnire. „Cred că situaţia s-a clarificat şi nu mai sunt probleme. Ziaristul a intrat fără drept în instituţie în urmă cu două zile, după programul de lucru. Pentru acest lucru a fost amendat”, a spus Neamţu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago