Categories: Poli Timisoara

ACS Poli s-a oprit in optimile Cupei Romaniei

ACS Poli s-a oprit în optimile Cupei României, nereușind să treacă nici în această competiție de „hopul” Steaua. Timișorenii au pierdut cu 2-0, deși au avut prima mare ocazie a meciului și au avut momente în care au jucat curajos.

Aurel Șunda a început meciul disputat la București în formula Kirev, Belu, Șeroni, Bărbuț, Nicola, Marovic, Trandu, Balaure, Furtado și Keita. Criticat pentru jocurile catastrofale de până acum, Furtado ar fi putut să-și aducă echipa într-un avantaj rapid, chiar din minutul 5, dacă mingea lovită de el cu capul nu ar nimerit bara porții lui Niță. N-a fost să fie, iar în minutul 12, Tănase reia spre poartă, Kirev blochează în prima fază, după care Georgievski, venit din urmă, deschide scorul: 1-0 pentru Steaua. Timișorenii aleargă după egalare, dar le lipsește claritatea la mijlocul terenului și determinarea în apropierea porții. Nici gazdele nu sunt mai luminate în joc, iar în minutul 25 Belu ar fi putut aduce egalarea dacă șutul lui nu rata de puțin poarta. Steaua construiește cu fundașii centrali, dar acțiunile nu sunt cu adevărat periculoase, astfel că la pauză se intră cu același scor.

Imediat după reluare, Furtado se împiedică de minge din șase metri, ratând o ocazie importantă pentru ACS Poli. Meciul se joacă apoi minute bune la centrul terenului, iar steliștii ratează cu poarta goală în minutul 65. Tot atunci, Șunda îl trimite în teren pe Szekely, în locul lui Balaure, iar golgeterul timișorenilor ia galben aproape imediat, din cauza unui cot aplicat în figura unui adversar. Steaua caută insistent al doilea gol, pe care îl și reușește cu un sfert de oră înainte de fluierul final, prin Piovaccari, care a profitat de o minge respinsă în față de Kirev. ACS Poli a terminat partida în zece oameni, după ce Nohai a „reușit” un nou cartonaș roșu, de această dată pentru că l-a lovit pe Filip. Ultima ocazie a meciului a aparținut tot gazdelor, care, în ultimul minut, au ratat o ocazie uriașă prin Adi Popa.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

3 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

5 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

8 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

8 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago