Categories: Administratie

Alergic la subiectul Popoviciu, Robu se ia de ziaristi / VIDEO

Primarul Nicolae Robu ia foc de fiecare dată când aude de „prietenul” său, Alin Popoviciu. Așa s-a întâmplat și marți, când s-a enervat groaznic după ce a fost întrebat de ce i s-a permis soției deputatului să stea șase luni fără să plătească chirie pentru spațiul de la Generală 30.

De aproape trei săptămâni, primarul Nicolae Robu susține că deputatul Alin Popoviciu a plătit chiria pe șase luni doar în 4 octombrie. „Nu a plătit, asa cum a afirmă, pe lunile aprilie – septembrie, decât în 4 octombrie, când eu am făcut acea somație publică, și v-am arătat chitanța. Atunci a plătit pe șase luni, și nu factura curentă”, a declarat, marți, liberalul.

Primarul a luat apoi presa la trei-păzește. „Se pare că e o persoană ale cărei fapte le apreciați. Ar trebui să îndemnăm și pe alții să nu plătească, să nu-și plătească obligațiile, să fie modele pentru societatea românească. Văd că nimeni nu este curios să vadă câți metri pătrați are închiriați în gară, la clubul CFR sau la aeroport, cu ce tarif pe metrul pătrat. Vorbim de domenii publice de care beneficiază un deputat. Nu e normal să se știe ce foloase trage de pe domeniul public și dacă are plățile la zi”, a spus Robu.

Discuția a revenit la deja celebra sală de sport de la Școala Generală 30, unde a avut contract, până pe 30 septembrie, o firmă a Oanei Popoviciu. Deputatul susține că a fost mereu cu plata la zi a chiriei. „Cineva a făcut o sesizare că nu plătește și refuză să plătească. Nu mi se pare normal să fie tolerat oricine în postura de a nu-și plăti chiria pentru un spațiu de care nu beneficiază. În plus, cineva care vrea să beneficieze și după expirarea contractului. Asta se cheamă tulburare de proprietate și este faptă cu iz penal. E abatere penală când tulburi proprietatea cuiva”, îl contrazice primarul.

Întrebat de ce i s-a permis firmei Oanei Popoviciu să stea șase luni fără să plătească și rugat să spună cine ar fi trebuit să verifice încasarea chiriei, Robu a luat foc. „Credeți că primarul trebuie să facă acest lucru? Sunt niște aberații, precum acelea scrise de dumneavoastră. Dacă nici atâta lucru nu pricepeți, poate ar trebui să vă apucați de altceva. Și așa, pentru dumneavoastră, domnul Popoviciu este un model. Și așa sunteți arondați politic în zona din care provine acesta”, a tunat, fără niciun control, primarul, care a refuzat apoi să mai continue subiectul. Întrebarea era, de fapt, ce s-ar întâmpla dacă toți chiriașii primăriei ar sta câte șase luni fără să plătească. Asta, apropo de tulburarea de proprietate…

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago